Osijek i München povezani zračnom linijom, letovi kreću 15. studenoga

Objavljeno: 23.09.2021

Zračna luka Osijek i Croatia Airlines potpisali su danas ugovor o poslovnoj suradnji kojim je uvedena međunarodna linija između Osijeka i Münchena. Letovi počinju od 15 studenoga, a cijena karte kretat će se od 129 eura, ovisno o popunjenosti aviona.

Ovaj ugovor, kako je istaknuo danas osječki gradonačelnik Ivan Radić, konačno smješta Osijek na poziciju regionalnog prometnog centra.

– Grad Osijek kao jedan od suvlasnika podržava rad Zračne luke Osijek i posebno je važno da ona ispuni svoj puni potencijal te poveže Osijek sa svijetom i svijet s Osijekom. Često nas potencijalni ulagači pitaju kakva je prometna povezanost Osijeka, siguran sam da će ova nova linija biti dodatan adut u tim pregovorima. Uz ovaj međunarodni let, završava se i autocesta Koridor VC, nedavno je otvoreno lučko pristanište na Dravi gdje nam dolaze kruzeri, a slijedi i modernizacija željezničkog prometa. Sve nam je to važno zbog razvoja gospodarstva – kazao je gradonačelnik Radić.

Da Osijek na neće stati samo na ovoj liniji potvrdio je i Ivan Kos, novi direktor Zračne luke Osijek, najavivši kako već razmišljaju o novim destinacijama.

– Vjerujem da je ovo uspostavljanje suradnje s Croatia Airlinesom samo prvi korak u nizu letova koje ćemo imati u budućnosti. Intenzivno razmišljamo o novim destinacijama, a München smo odabrali jer je to veliki europski hub koji dalje veže letove na ostale europske destinacije, poput Amsterdama, Pariza i Londona. To znači da će građani istočne Hrvatske imati vezu sa cijelom Europom – istaknuo je Kos.

Jasmin Bajić, direktor Croatia Airlinesa, rekao je kako je ovo prvi put da Croatia Airlines ima međunarodni let iz Zračne luke Osijek, čime su stanovnicima Slavonije omogućeni letovi preko Münchena.

– Povezali smo ih s cijelom svijetom jer iz te zračne luke možete letjeti na sve kontinente. To je dodatna mogućnost za razvoj turizma i gospodarstva – napomenuo je Bajić.
Osječko-baranjski župan Ivan Anušić istaknuo je kako je cilj zadržati liniju Osijek-München tijekom cijele godine, ali i uvesti nove međunarodne linije.

– Niz kapitalnih investicija koje trenutno provodi Osječko-baranjska županija, poput izgradnje Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće i Gospodarskog centra, pružit će velike mogućnosti suradnje i povezivanja upravo sa Zračnom lukom Osijek, koja je velika prednost grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Uz gospodarski potencijal, tu su svakako i turističke mogućnosti koje intenzivno razvijamo u posljednje četiri godine, a i posljednje brojke o broju dolazaka i noćenja u našoj županiji govore da smo na dobrom putu – istaknuo je župan Anušić.

Inače, zrakoplov Croatia Airlinesa neće biti baziran u Osijeku već će letjeti po W principu, Zagreb – München – Osijek – München – Zagreb, kao što je to slučaj na liniji između Rijeke i Münchena gdje je zrakoplov baziran u Splitu. Karte na novoj liniji Croatia Airlinesa između Münchena i Osijeka dostupne su već od danas po promotivnoj cijeni od 129 eura na web stranici Croatia Airlinesa.

Skip to content