„Lega di si sutra?“

Objavljeno: 05.05.2017

Zamjenik gradonačelnika Denis Ambruš sudjelovao je u strukturiranom dijalogu s mladima u sklopu inicijative mladih pod nazivom „Lega di si sutra?“, koji je održan u Kinu Europa.

Događaj je organiziran u povodu Europskog tjedna mladih, a organizirala ga je Udruga Breza u suradnji s Osječko-baranjskom županijom i Gradom Osijekom uz podršku Mreže mladih Hrvatske.

Kroz ovu inicijativu, mladi su imali priliku spoznati koji je njihov odabir zaposlenja, koje im se mogućnosti za zaposlenje u budućnosti pružaju, ali i ostvariti izravni dijalog s predstavnicima lokalnih vlasti Grada Osijeka (zamjenik gradonačelnika Denis Ambruš) i Osječko – baranjske Županije (župan Vladimir Šišljagić).

Kroz strukturirani dijalog, mladi iz srednjih škola grada Osijeka aktivno su se uključili kako bi podigli osviještenost zajednice o problemima mladih.

Naglasak je dakako bio na mogućnosti zaposlenja mladih u gradu Osijeku, no bilo je i pitanja u vezi s autobusnim i tramvajskim linijama, konkretno u blizini Poljoprivredne i veterinarske stanice, zašto su djeca rastavljenih roditelja „pod povećalom“ od strane policije te na koji način Osječko- baranjska županija i Grad Osijek koriste Europske fondove da bi poduprijeli razvoj malog i srednjeg poduzetništva i ostalih gospodarskih aktivnosti i na taj način kreirali dodatna radna mjesta. Župan OBŽ i zamjenik gradonačelnika odgovorili su mladima na postavljena pitanja u skladu s njihovim mogućnostima i saznanjima.

Zamjenik gradonačelnika poručio je mladima: „Svako jutro kad otvorite oči, gledajući se u ogledalo, morate znati gdje ste! Na ulici ste! Morate se boriti, truditi, kao i u sportu, tako i u životu uvijek postoji ili poraz ili pobjeda. Lijepo je otići izvan Osijeka i Hrvatske i vidjeti nešto novo, spoznati kako je drugdje, naučiti nešto, ali težite tome da odete, naučite, steknete lijepa iskustva, ali i vratite se u Osijek.“

Prostor je bio uređen rekvizitima, stolicama, interaktivnim pločama i natpisima s urbanim porukama, koje su osmislili i oslikali volonteri i mladi korisnici socijalno-terapijske zajednice „Breza“.

Cijelo događanje praćeno je putem društvenih mreža Facebook-a i Instagrama, a mladi u dobi od 15 do 25 godina imali su priliku sudjelovati u foto natječaju za najbolju fotografiju i poruku, koji je organiziran od petka 5. svibnja do 7. svibnja (pobjednik je fotografija s najviše like-ova).

Skip to content