25.04.2022 - Kultura

Filmom, nosačem zvuka i zbornikom radova zaokružena priča o Paji Kolariću

Povodom 200 godina od rođenja Paje Kolarića, začetnika tamburaške glazbe, završen je veliki projekt „Dani Paje Kolarića“.

Opširnije...

06.04.2022 - Kultura

Otvoreno ,,Natjecanje za mlade pijaniste Damir Sekošan”

Predsjednik Gradskog vijeća Vladimir Ham prisustvovao je otvorenju prvog izdanja ,,Natjecanja za mlade pijaniste Damir Sekošan” u organizaciji Glazbene škole Franje Kuhača Osijek.

Opširnije...

06.04.2022 - Kultura

U osječkom Muzeju Slavonije otvorena humanitarna izložba Stephana Lupina za raseljenu djecu iz Ukrajine

U Muzeju Slavonije otvorena je humanitarna izložba proslavljenog hrvatskog umjetnika Stephana Lupina “Umjetnost u vrtlogu strasti, nemira i napetosti”, a kojom će se prikupljati novčanih sredstava za potrebe integracije i socijalnog uključivanja raseljene djece iz Ukrajine smještene na području grada Osijeka.

Opširnije...

21.03.2022 - Kultura

Tjedan Porina u Osijeku uz stihove na osječkim klupama

Predsjednik Gradskog vijeća Vladimir Ham pridružio se se ukrašavanju klupa na potezu od Picassa prema pješačkome mostu u okivru Tjedna Porina u Osijeku zajedno s Davorom Drezgom, izvršnim direktorom  Porina.

Opširnije...

25.02.2022 - Kultura

Izložba mrtva priroda iz fundusa Muzeja likovnih umjetnosti

Predsjednik Gradskog vijeća Vladimir Ham nazočio je otvorenju izložbe Mrtva priroda iz fundusa Muzeja likovnih umjetnosti. 

Opširnije...

14.02.2022 - Kultura

Izložbom „IZA VRATA“ počelo obilježavanje 15 godina rada Gradskih galerija Osijek

Prvom ovogodišnjom izložbom pod nazivom „IZA VRATA“, Gradske galerije Osijek ove su subote započele obilježavanje  15.- te godišnjice rada i postojanja.

U novouređenom prostoru  galerije Waldinger izložba u prvi plan stavlja ljude koji tijekom cijele godine predano rade „iza vrata“ galerija. Riječ je o mladim umjetnicima Josipu Brandisu, Draženu Budimiru, Filipu Malovčaku, Dajani Ososlija, Suzani Ososlija i Domagoju Salonji.

Opširnije...

14.01.2022 - Kultura

Osijek domaćin 29. dodjele Porina

Dodjela glazbene nagrade Porin održat će se 25. ožujka 2022. u Dvorani Gradski vrt, a prethodit će joj brojna popratna događanja pod zajedničkim nazivom ,,Tjedan Porina u Osijeku”

Opširnije...

28.12.2021 - Kultura

Predstavljena znanstveno-istraživačka studija „Kreativna industrija grada Osijeka“

Projekt je nastao zbog nedovoljnog uključivanja mladih u razvoj lokalne zajednice i stvaranje  lokalnih politika, posebice onih koje se u velikom dijelu orijentiraju na mlade, a zajednički su ga proveli Grad Osijek, PRONI Centar za socijalno podučavanje i Andizet Institut za znanstvena i umjetnička istraživanja u kreativnoj industriji.

Opširnije...

10.12.2021 - Kultura

IZLOŽBA PETERA PIERREA WEISZA: PUTOVANJA… SUSRETI… MOSTOVI’

Predsjednik Gradskog vijeća Vladimir Ham nazočio je otvorenju izložbe umjetnika Petera Pierrea Weisza – ,,Putovanja… Susreti… Mostovi” kustosice i autorice idejne koncepcije Martine Gavran Španiček u Muzeju likovnih umjetnosti.

Opširnije...

24.11.2021 - Kultura

Kulturna suradnja Osijeka i Pečuha realizirana Land art instalacijom Nikole Fallera u Pečuhu

U sklopu projekta PASSPORT Kulturnog centra Osijek u suradnji s Gradom Osijekom, kojim se grad Osijek i osječku kulturu predstavlja izvan granica Hrvatske, u ponedjeljak, 23. studenoga u najstarijem osječkom Gradu-prijatelju, mađarskom Pečuhu, Osječani su građane Pečuha razveselili Land art instalacijom osječkog umjetnika Nikole Fallera

Opširnije...

22.11.2021 - Kultura

SVEČANO OBILJEŽENO 100 GODINA POSTOJANJA GLAZBENE ŠKOLE FRANJE KUHAČA OSIJEK

Zamjenica gradonačelnika Osijeka Jasenka Crnković sudjelovala je u programu obilježavanja obljetnice kontinuiranoga rada Glazbene škole u Osijeku i 190 godina glazbenoga školstva u Osijeku.

Opširnije...

1 2 3 14
Veličina slova