14.07.2021 - Kultura

SVEČANO ZATVORENO 21. OSJEČKO LJETO KULTURE!

Nakon 53 programa na čak 16 gradskih lokacija zatvorena je najveća kulturna manifestacija istoka Hrvatske – Osječko ljeto kulture! Osječko ljeto kulture trajalo je dva tjedna, od 29. lipnja do 13. srpnja, u produkciji i organizaciji Grada Osijeka i ponudilo građanima Osijeka i gostima grada izvrsne predstave, filmove, značajne izložbe, promocije knjiga, vrhunsku glazbu i pomno osmišljen program za djecu.

Opširnije...

13.07.2021 - Kultura

PREDSTAVLJENA NOVA SLIKOVNICA „BON TON I KLJUČ SVEMIRA“, PREMIJERNO IZVEDENA MONODRAMA „POPIS“

Nakon vrlo uspješnog uprizorenja prošlogodišnje strip slikovnice „Bon Ton iza duge“, na terasi Kulturnoga centra, predstavljena je i nova slikovnica Dražena Alerića „Bon Ton i ključ svemira“. I ovu je strip slikovnicu ilustrirao Dražen Jerabek, a line art i kolor potpisuje Igor Bojan Vilagoš.

Opširnije...

13.07.2021 - Kultura

ZAVRŠNI KONCERT OLJKIĆA, OVACIJE ZA DARIJU LORENCI FLATZ I TARIKA FILIPOVIĆA I REPRIZA PAKLA

Završni je koncert Oljkića do posljednjega mjesta ispunio foaje Kulturnoga centra na nastupu mališana iz Glazbene škole Franje Kuhača.

Opširnije...

13.07.2021 - Kultura

IZVRSNA PREDSTAVA LABORATORIJ ŽIVOTA, REPRIZA TRI ŽENE I PREMIJERA DANTEOVA PAKLA ZA 700. OBLJETNICU AUTOROVE SMRTI!

„Laboratorij života“ predstava Umjetničke organizacije LOFT izvedena je u sklopu u Kulturnome centru u Osijeku.

Opširnije...

12.07.2021 - Kultura

ZABAVNI MOČVAROVCI, GENERACIJA XYZ, URBANE INTERVENCIJE I PRAIZVEDBA PREDSTAVE „TRI ŽENE“

Pretpremijera predstave za djecu Ivane Klaić „Močvarovci“ održana je u jutarnjim satima ispred Kulturnog centra, no poslijepodnevna je izvedba, za žalost otkazana zbog pljuska.

Opširnije...

09.07.2021 - Kultura

ZNAČAJNA IZLOŽBA MATIJE ŽERAVIĆA I JEDINSTVENA KAZALIŠNA POSLASTICA O NIKOLI TESLI

Izložba „Budimski slikar Matija Žeravić (1702.-1771.)“ otvorena je u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku. Izložbu je otvorio župan osječko-baranjske županije Ivan Anušić naglasivši kako je izložba rezultat izvrsne suradnje Gradskog muzeja Subotica i Muzeja likovnih umjetnosti.

Opširnije...

08.07.2021 - Kultura

ZANIMLJIV FILOZOFSKI RAZGOVOR, PREKRASAN KLAVIRSKI KONCERT IDE GAMULIN I PONOVNO SJAJNA IZVEDBA PREDSTAVE BON TON IZA DUGE

Filozofski razgovor „O društvenoj (ne)relevantnosti filozofskoga mišljenja“ vodili su u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Marijan Krivak i Srećko Horvat uz moderatora Igora Loinjaka.

Opširnije...

07.07.2021 - Kultura

PLAVIČASTA, MISTIČNA I EMOTIVNA PRAIZVEDBA PREDSTAVE BON TON IZA DUGE I IZLOŽBA U GALERIJI KNIFER

„Why so serious?“ izložba je otvorena u galeriji Knifer u organizaciji HDLU Osijek i Međunarodnog grafičkog centra iz Ljubljane u suradnji s Akademijom za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Opširnije...

06.07.2021 - Kultura

SJAJNI MIHOLJEVIĆ I ČUČEK U PREDSTAVI TEATRA RUGANTINO I VRIJEDNA PROMOCIJA MONOGRAFIJE O ZGRADI GENERALKOMANDE!

Vrijednu monografiju Katarine Horvat-Levaj i Margarete Turkalj Podmanicki PALAČA SLAVONSKE GENERALKOMANDE U OSIJEKU predstavili su, uz autorice, Ratko Vučetić i Vlasta Piližota. Katarina Horvat-Levaj istaknula je kako je ova palače svojevrsna materijalizacija nekadašnje važnosti utvrđenog grada Osijeka na granici Habsburške monarhije i cijele zapadne Europe prema Osmanskome carstvu.

Opširnije...

05.07.2021 - Kultura

SPEKTAKULARAN KONCERT DARKA RUNDEKA I JAZZ ORKESTRA HRT-A, PANEL I IZLOŽBA OLTTIMES I PROJEKT DAMIRA HOYKE

Fotografski projekt „City art“ predstavio je poznati fotograf, pisac i edukator Damir Hoyka u razgovoru s Osječankama i Osječanima kod Pješačkoga mosta.

Opširnije...

05.07.2021 - Kultura

VELIKA IZLOŽBA NIVES KAVURIĆ KURTOVIĆ, IZVRSTAN KONCERT VLATKA STEFANOVSKOG, PROMOCIJE KNJIGA, PREDSTAVA I FILMOVI!

Velika i važna izložba „Golom dušom svjedočim trag postojanja“ Nives Kavurić Kurtović otvorena je u Galeriji Waldinger pred zavidnim brojem posjetitelja.

Opširnije...

05.07.2021 - Kultura

ČUDESNA I MISTIČNA PRAIZVEDBA DJEČJEG KAZALIŠTA, IZLOŽBA, PROMOCIJE KNJIGA I FILMOVI OBILJEŽILI NOVU VEČER OLJK-A!

Snovoslovci su osim brojnih, cjelodnevnih radionica otvorili i izložbu! Zdenko Bašić, Željka Mezić, Tihana Ostreš, Nives Čičin-Šajn, Lisa Maria Wagner, Dušan Pavlić, Dražen Jerabek i Margareta Peršić izložili su svoje uratke u Kulturnome centru.

Opširnije...

1 2 3 13
Veličina slova