Kuća nogometa do kraja godine

Objavljeno: 02.08.2018

Ako tome dodamo skoro otvorenje nadograđenog i obnovljenog Sokolskog doma, izgradnju grandioznog nogometnog kampa NK Osijeka, projekt novog teniskog kampa obitelji Vekić pa pribrojimo preuzimanje režijskih troškova i troškova organiziranog prijevoza članova osječkih sportskih klubova na natjecanja, dolazimo do zaista velikog iznosa koji se ulaže u sport kroz različite oblike.
Osijek je prednjačio i domaćinstvom utakmice Senegal – Hrvatska koja je bila uvod u Svjetsko nogometno prvenstvo, pridodajmo tome i domaćinstvo svih većih sportskih događaja poput Davis cupa, kvalifikacijske utakmice za Svjetsko rukometno prvenstvo Hrvatska – Crna Gora, predstojeću kvalifikacijsku utakmicu za Svjetski košarkaški kup 2019. u kojoj će nastupiti desetak NBA igrača pa je sasvim jasno da je Osijek grad u kojem se poštuje sport.
Ulaganje u sport i kulturu preduvjet je za krajnji oblik razvoja kojem težimo, veću zapošljivost i ostanak naše djece u Osijeku – naglasio je Gradonačelnik.
Podsjetimo, ova investicija vrijedna 5 milijuna kuna trebala bi biti završena do kraja godine; na 700 m2 smjestit će se radni prostori kao i društveni sadržaji poput muzeja nogometa i svečane dvorane, a Nogometni savez OBŽ po prvi puta u povijesti neće više biti podstanar, već će imati suvremen i funkcionalan objekt.

Skip to content