,,Kuća bez temelja” do 30. travnja u osječkoj Galeriji Waldinger

Objavljeno: 31.03.2023

U osječkoj Galeriji Waldinger u petak je otvorena izložba Osječanke Ines Matijević Cakić “Kuća bez temelja”. Riječ je o crtačkoj instalaciji kojom nas autorica vraća u djetinjstvo, te progovara o intimnom životnom prostoru, domu, obitelji, ali i strahu, neizvjesnosti i nestabilnosti s kojima smo se svi nekada u životu susreli.

Izložba je oblikovana od elastičnih niti razapetih u prostoru, postavljenih na nejednakim visinama i razvučenih u različitim smjerovima tako da čine isprepletenu mrežu linija. U sekvencama međuprostora nalaze se crteži, figurativni prizori detalja iz autoričina doma izraženi u olovci na papiru.

Pozdravivši posjetitelje uime osječkog gradonačelnika Ivana Radića, izložbu je otvorila njegova zamjenica Jasenka Crnković.

– Drago nam je da nam je Ines priuštila ovakvu izložbu u našem gradu i našim gradskim galerijama. Izložba je nastala pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i Grada Rijeke. Ponosni smo da se ta suradnja realizirala upravo kroz ovakvu izložbu – kazala je zamjenica gradonačelnika Crnković i pozvala građane da posjete izložbu.

Izložba je realizirana u koprodukciji Muzeja za modernu i suvremenu umjetnost u Rijeci i Gradskih galerija Osijek, a zahvaljujući potpori Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Rijeke – Odjel za kulturu, Grada Osijeka i Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Osječanke i Osječani mogu ju posjetiti do 30. travnja.

Skip to content