Kraljevski HeadOnEast u Osijeku 30.9. i 1.10.

Objavljeno: 26.09.2022

Tradicionalni festival hedonizma “HeadOnEast” održat će se u Osijeku 30. rujna i 1. listopada, a uz prezentaciju eno-gastre ponude, obuhvatit će brojne kulturne i glazbene sadržaje, izvijestili su u ponedjeljak predstavnici lokalnih vlasti i županijske Turističke zajednice.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić podsjetio je da je ta manifestacija prvi puta organizirana 2019. kada su u Osijeku prvi put održani Dani hrvatskog turizma i na kojoj se hrvatskoj i inozemnoj javnosti predstavlja sva turistička ponuda istoka Hrvatske.

– HeadOnEast postaje prepoznatljiv u Hrvatskoj, ali i šire. I to kao manifestacija, ali i kao brand istoka Hrvatske gdje posjetitelji mogu uživati tijekom cijele godine. Najbolje od svega Osječko-baranjska županija će u suradnji s Turističkom zajednicom Osječko-baranjske županije pokazati tijekom dvodnevne manifestacije koja je nastala prije četiri godine i to u vrijeme održavanja Dana Hrvatskog turizma na istoku Hrvatske. Turizam se nakon dvije pandemijske godine oporavlja, i sada smo u popunjenosti kapaciteta Osječko-baranjske županije na razini rekordne 2019. godine. Na HeadOniEast pozvani su svi – rekao je župan Anušić.

Zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin izrazio je zadovoljstvo što se HeadOnEast održava u Osijeku, na njegovim najljepšim destinacijama koje u ovim prigodama budu dodatno uređene.

​- Manifestacija je ovo koja je postala vrlo prepoznatljiva na razini države, koja nudi najbolje što imamo ponuditi u gastronomiji, od naših vina i još mnogo toga. To što ju Osječko-baranjska županija i njezina TZ organizira u Osijeku još je jedan dokaz izvrsne suradnje, ovaj put u području turizma – rekao je Vulin. Dodao je da se i u Osijeku popravljaju turističke brojke, jer se u kolovozu ove godine bilježi veći broj noćenja nego u istom razdoblju 2019. godine.

Direktorica županijske Turističke zajednice Ivana Jurić kazala je na konferenciji za novinare kako će se ovogodišnji “HeadOnEast” održati u kraljevskom ozračju, jer će se najveći dio programa održati na lokacijama koja nose imena hrvatskih kraljeva – Parku kralja Držislava, Perivoju kralja Tomislava i Parku kralja Petra Krešimira IV.

Uz prezentaciju eno-gastro ponude, organizirat će se kraljevski doručak za hedoniste te dva kuharska show-programa “Kuda idu crne svinje” i “Najbolje ribe su na istoku”, u suradnji s Hrvatskom agencijom za poljoprivredu i hranu te osječkom Ugostiteljsko-turističkom školom – dodala je Jurić. Napomenula je i da će u sklopu manifestacije svoje proizvode predstaviti domaći proizvođači craft piva, domaćih rakija, ginova i viskija, a održat će se i tradicionalni Sajam antikviteta.

U suradnji s osječkim Hrvatskim narodnim kazalištem bit će izveden glazbeni program “Klasika u parku”, u osječkom Muzeju likovnih umjetnosti održat će se izložba Triennala medaljerstva i male plastike “Memorijal Ive Kerdića” te izložba Petre Mrša “Digital Milk”, organizirat će se kreativna radionica izrade kraljevskih kruna, dok će koncerte održati Massimo, “Daleka Obala”, i “Meritas”. Tu je i neizostavni Festival svjetla.

HeadOnEast i ove godine potpisuju zajedničke snage Turističke zajednice Osječko-baranjske županije i Osječko-baranjska županija uz snažnu potporu Grada Osijeka, Kulturnog centra, TZ Grada Osijeka i HTZ-a, Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, RCK-a Ugostiteljsko-turističke škole Osijek, Muzeja likovne umjetnosti, Giska, Udruge Đola i Breza.

 

 

Skip to content