Konferencija projekta „Škola jednakih mogućnosti 3“

Objavljeno: 06.06.2019

„Škole jednakih mogućnosti 3“ naziv je projekta koji Grad Osijek, već treću godinu zaredom, provodi u partnerstvu s 14 osječkih osnovnih škola. Njime se osigurava redovita školska prehrana te pridonosi ublažavanju siromaštva kod djece i učenika koji žive u riziku od siromaštva. Cilj je „Škole jednakih mogućnosti 3“ priskrbiti djeci što zdravije odrastanje.

– Riječ je o projektu u okviru Fonda europske pomoći za najpotrebitije FEAD. Ukupna vrijednost projekta koji Grad Osijek provodi u partnerstvu s našim školama, za ovu je godinu 805 tisuća kuna, a besplatnu prehranu omogućili smo 801 učeniku i učenici naših osnovnih škola koji se nalaze u riziku od siromaštva. – kazala je zamjenica osječkog gradonačelnika Žana Gamoš dodajući da je većinom riječ o djeci, korisnicima prava na dječji doplatak.

– Pretpostavljam da ćete pitati čemu ovo ako Županija i Grad zajedno sudjeluju u projektu kojim je omogućena besplatna prehrana svim učenicima na području Osijeka i u svim našim osnovnim školama. Koristeći sredstva Europske unije štedimo proračunska sredstva Grada Osijeka. No ono što svakako želimo istaknuti to je da je na ovakav način osigurana anonimnost (zaštita identiteta) djece, ne postoji diskriminacija, a u svakom je trenu potrebno voditi brigu o ravnopravnosti – rekla je zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš.

– Želim zahvaliti Gradu Osijeku u ime djece, njihovih roditelja i djelatnika škole. Naša su djeca zadovoljna, zajedno se okupljamo u kuhinji i blagujemo. – naglasila je ravnateljica Osnovne škole Franje Krežme Jadranka Jurić.

Zamjenica gradonačelnika Osijeka najavila je kako će se Grad prijaviti na natječaj Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i za sljedeću školsku godinu.
-Želim uputiti zahvalu ravnateljima svih naših osnovnih škola s kojima partnerski provodimo ovaj projekt jer je ovo primjer dobre suradnje Grada i škola. Ovo je ravnateljima dodatni posao, ali posao koji svima nama donosi dobro. – zaključila je zamjenica gradonačelnika Osijeka.

Skip to content