Konferencija “Inspire me”

Objavljeno: 03.03.2017

Zamjenik gradonačelnika Vladimir Ham sudjelovao je u otvorenju konferencije “Inspire me” koja se održala prvi put na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku.

Tom je prigodom istaknuo, kako bez obzira što u životu radili, bavili se svojom strukom ili pronašli neku novu, važna je inspiracija, jednako za pokretanje vlastitog posla kao i za svakodnevne obveze. Upravo zato zaželio je svima inspiraciju u poslovnom i privatnom životu.

Prodekanica za nastavu na Ekonomskom fakultetu u Osijeku Sunčica Oberman-Peterka zaželjela je svima uspješan dan nakon kojeg će zaista biti inspirirani i osnaženi u razvoju svojih karijera, bilo to za samozapošljavanje ili za traženje posla i prezentaciju budućim poslodavcima. Zahvalila se svim gostima, organizatorima i studentima Ekonomskog fakulteta – koji su napravili odličan posao dovevši još jednu konferenciju na Ekonomski fakultet.

Inspire Me konferenciju organizirala je Start-Up udruga i Ekonomski fakultet Osijek, a njen glavni dio bio je predviđen za karijerne i poduzetničke priče uspješnih pojedinaca – poduzetnika, menadžera, sportaša, umjetnika, koji su sa sudionicima podijelili svoja poslovna i životna iskustva.

Za vrijeme glavnog dijela programa održavale su se usporedno i specijalizirane radionice za manje grupe, pod vodstvom vrhunskih profesionalaca iz različitih područja i koji su na interaktivan način sudionike detaljnije upoznali s određenim područjem (financije, marketing, IT, prodaja, event management NLP, lifestyle, PR i dr.).

Za sve sudionike bila je ovo idealna prilika za učenje i usavršavanje, informiranje o mogućnostima zapošljavanja u uspješnim kompanijama i realizaciji vlastitih ideja, upoznati se s novim tehnologijama. Osim toga, imali su i priliku povezati se sa kolegama iz različitih struka kao i poslodavcima te sklopiti nova prijateljstava i dobro se zabaviti.

Jedna od aktivnosti bio je i speed dating s poslodavacima, na kojem su kompanije predstavile mogućnosti za praksu i zapošljavanje, a zainteresirani sudionici mogli potencijalnim poslodavcima ostaviti svoj životopis. Svi sudionici konferencije dobili su i e-certifikat koji mogu upotrijebiti za prijavu na natječaje.

Neki od govornika i predavača bili su Nikola Žinić, kreativni direktor i suosnivač agencije Bruketa & Žinić OM, jedne od najnagrađivanijih reklamnih agencija u jugoistočnoj Europi, zatim Bruno Šimleša, TV voditelj i autor jednih od najprodavanijih knjiga na ovom području, Ljubavologija i Škola života, Manuela Šola, osnivačica Komunikacijskog laboratorija, vodeće komunikacijske agencije u regiji, Mia Biberović (portal Netokracija).

Konferencija je osim u Osijeku održana u Rijeci i Puli krajem prošle godine, na kojima je sudjelovalo preko 500 sudionika. Nakon Osijeka, slijede konferencije u Zadru i Zagrebu.

Skip to content