Konferencija „Europa koja je utjecajna“

Objavljeno: 26.11.2019

Osijek je domaćin Konferencije posvećene predstavljanju četvrtog stupa prioriteta hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije „Europa koja je utjecajna“. Na Građevinskom i arhitektonskom fakultetu, na Konferenciji su govorili ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević.
Dobrodošlicu u Osijek, uzvanicima su poželjeli rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera prof. dr. sc. Vlado Guberac, zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš te predsjednik skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin.

Predsjedati Vijećem Europske unije iznimno je velika prilika za Hrvatsku – naglasila je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.
– Osijek je grad primjer multikulturalnosti Europske unije u kojem sretno i zadovoljno i s jednakim doprinosom životu i zajednici žive pripadnici sve 22 nacionalne manjine Republike Hrvatske. I baš iz toga se razloga usudim reći da je Osijek odličan grad za konferenciju kao što je današnja – grad kao Europa u malom koji će biti velika podrška Vladi Republike Hrvatske u svim radnim zadacima koji su ispred nas. – rekla je zamjenica gradonačelnika izrazivši spremnost Grada Osijeka uključiti sve resurse kako bi se Hrvatska što bolje predstavila u zahtjevnom razdoblju koje je ispred nas.

Predsjednik skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin izrazio je uvjerenje kako će hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije doprinijeti još boljem i jačem povezivanju te ne samo formalnim, već i konkretnim dobrobitima koje će osigurati i što bolji razvoj Osječko-baranjske županije.

Skip to content