Koncertne večeri 21. memorijala „Darko Lukić“ u atriju Arheološkog muzeja Osijek

Objavljeno: 14.11.2019

Članice Organizacijskoga odbora iz Glazbene mladeži Osijeka, izvijestile su danas u Maloj vijećnici Grada Osijeka, da će se međunarodni susret mladih klavirista – 21. memorijal „Darko Lukić“, održavati od 15. do 17. studenoga 2019. u atriju Arheološkog muzeja Osijek s početkom svih koncertnih večeri u 19 sati.

Lidija Neznanović, predsjednica Glazbene mladeži Osijek, potanje je predstavila trodnevni program Memorijala, gdje će na tri koncertne večeri nastupati mlade nade klasične glazbene scene, a publika uživati u uobičajeno kvalitetnom programu i izvrsnim izvođačima iz Beča, Zagreba, Novoga Sada i Osijeka.

Inače ovaj memorijal posvećen je hrvatskom klaviristu Darku Lukiću, rođenom Osječaninu naglašenoga temperamenta i snažne individualnosti, koji nam je ostavio bogato glazbeno nasljeđe. Glazbena mladež Osijek, organizacijom ovog 21. događanja, iznova se potvrđuje kao jedan od ključnih nositelja izvrsnosti u području glazbene kulture Grada na Dravi.

Manifestacija se održava u suradnji s Glazbenom školom Franje Kuhača, pod pokroviteljstvom Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije i Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Cijena ulaznice iznosi 10 kuna po jednoj koncertnoj večeri.

Više o 21. memorijalu „Darko Lukić“ može se doznati klikom na sljedeću poveznicu: https://www.facebook.com/events/3831048886921197/

Skip to content