Klinke: Osijek je raznolik grad koji promovira europske vrijednosti

Objavljeno: 03.07.2019

Osijek je otvoren i raznolik grad koji sa svoje 22 nacionalne manjine zastupa europske vrijednosti – istaknuto je na današnjem sastanku veleposlanika Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj Roberta Klinkea i zamjenice gradonačelnika Žane Gamoš. Glavne teme sastanka bile su obrazovanje i gospodarstvo, a pravnik i islamolog Klinke posebno je istaknuo svoje oduševljenje poticajima za razvoj poduzetništva u Osijeku, subvencijama za stambene kredite te osječkim BIOS-om.

– Iznimna mi je čast ugostiti njemačkog veleposlanika Roberta Klinkea. Sa zadovoljstvom sam mu – zajedno s gradskim vijećnikom Vladimirom Hamom te pročelnikom Upravnoga odjela za gospodarstvo Tomislavom Krolom – prezentirala naš prelijepi grad, rekla je Gamoš.

Govoreći o obrazovanju u Osijeku, referiralo se na trenutnu reformu obrazovanja u Republici Hrvatskoj te napore koje Grad Osijek ulaže u podizanje kvalitete obrazovanja u osječkim osnovnim školama. Prezentirajući gospodarske trendove, njemačkom veleposlaniku predstavljene su dvije poduzetničke zone, Eko-Industrijska zona Nemetin te IT park.

Skip to content