Kampanja „Sve na jednom mjestu“

Objavljeno: 22.09.2017

Neposredan povod njenu posjetu je kampanja Ministarstva “Sve na jednom mjestu”, kojom se nastoji građanima i poduzetnicima približiti instrumente europskog tržišta, odnosno  pojasniti kako se mogu koristiti sva prava koje imamo kao građani RH, bilo kao pojedinci koji kupuju određeni proizvod ili kao tvrtka koja želi plasirati svoje proizvode na područje druge države članice i susreće se sa problemima na tom putu. Ukoliko građani nemaju potpune informacije o svojim pravima, obvezama i mogućnostima na unutarnjem tržištu EU neće moći u potpunosti iskoristiti sve poslovne i privatne potencijale koji im se pružaju- kako se navodi u najavi Ministarstva.

Tijekom prijepodneva susrela se i s gradonačelnikom Ivanom Vrkićem, njegovim zamjenicima i suradnicima u Gradskoj upravi,  gdje se razgovaralo o gospodarskoj situaciji u Osijeku, mogućnostima privlačenja ulagača kao i olakšicama koje nudi Industrijska zona Nemetin. Bilo je riječi i o potrebi prekvalifikacije i dodatne izobrazbe nezaposlenih, čime bi se udovoljilo potrebama inozemnih ulagača na ovom području za radnicima određene struke, kojih trenutno u Osijeku nedostaje. Za ovo je potrebno umrežiti Gospodarsku i Obrtničku komoru sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i obrazovnim ustanovama – smatra Ministrica.

Gradonačelnik je istaknuo kako se u Osijeku polako mijenja klima kroz prihvaćanje da se stvarni  pomaci mogu učiniti oslanjajući se prije svega na vlastite snage te kako se sve više vraća volja i entuzijazam koji mogu pokrenuti Osijek.

Skip to content