Japan u Osijeku

Objavljeno: 26.01.2018

Harumi Sonoyama, svjetski je poznati litograf, pedagog, tiskar, nakladnik i promotor grafičkog jezika, a svaki član udruge HAN 17 bavi se jednom grafičkom tehnikom. Cilj udruženja popularizacija je i prezentacija suvremenih strujanja u umjetničkoj grafici i očuvanje tradicionalnih tehnika koje se prenose generacijama. Izložbu je tom prigodom otvorio NJ.E. Keijiji Takiguchi, veleposlanik Japana u RH, a svečanom otvorenju, nazočio je i gradonačelnik Ivan Vrkić, uz japanske grafičke umjetnike i mnogobrojne posjetitelje.
U sklopu njegova nastupnog posjeta Osijeku, gradonačelnik je danas zajedno sa suradnicima u Gradskoj upravi primio NJ.E.
Uz razgovore o mogućnostima gospodarske suradnje, koja je uvijek prioritet u gradonačelnikovim susretima s veleposlanicima u RH, prihvaćena je inicijativa za uređenje japanskog vrta u Osijeku. Projekt za uređenje japanskog vrta bit će darovan Gradu, a vrt će biti izgrađen na gradskom zemljištu iza GISKO-a kao simbol prijateljstva Osijeka i Japana, odnosno istočne Slavonije i Japana – kako je rekao japanski veleposlanik.
Naš grad je poznat po parkovima i zelenim površinama, a ovakav vrt bit će dodana vrijednost i turistička atrakcija Osijeka. S pripremama počinjemo odmah kako bismo ubrzali realizaciju ove ideje – poručio je gradonačelnik.

Skip to content