Jačanje ekonomskih veza sa Sjedinjenim Američkim Državama

Objavljeno: 20.07.2021

Otpravnik poslova Veleposlanstva SAD-a u Republici Hrvatskoj Mark Fleming posjetio je danas Grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju te s gradonačelnikom Ivanom Radićem, zamjenikom Draganom Vulinom i županom Ivanom Anušićem otvorio teme o potencijalima županije i grada istaknuvši izvrstan geostrateški položaj.

Osječki gradonačelnik Ivan Radić naglasio je važnost gospodarske suradnje sa Sjedinjenim Američkim Državama:

– Dotakli smo se mnogih tema, od potencijalnih investitora iz Sjedinjenih Američkih Država koji vide ulagačke mogućnosti u gradu Osijeku, pa sve do naše „pameti“ u vidu IT sektora. Drago mi je da će gospodin Fleming posjetiti upravo IT park kada bude dovršen i uvjeren sam da će ovaj posjet uroditi konkretnom suradnjom u budućnosti – rekao je gradonačelnik Radić.

Župan Anušić osvrnuo se na buduću projektnu suradnju, prije svega na području IT sektora:

– S otpravnikom poslova Markom Flamingom razgovarali smo o zajedničkoj suradnji i investicijama na području IT-a, poljoprivrede i robne razmjene. Sjedinjene Američke Države su naš strateški partner i saveznik s kojim ćemo i dalje raditi na dijalogu i uzajamnoj projektnoj suradnji, a već smo dogovorili da gospodin Fleming u budućem posjetu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji pobliže upozna našu IT scenu kao i brojne druge vrijedne investicije – kazao je župan Anušić.

Otpravnik poslova Veleposlanstva SAD-a Mark Fleming zahvalio je na prijmu i kazao kako će ovaj posjet dodatno osnažiti ekonomske veze Hrvatske i SAD-a.
– Posebno mi je bilo drago čuti o gospodarskom potencijalu Osijeka i Osječko-baranjske županije jer smo u Veleposlanstvu okrenuti jačanju ekonomskih veza između Hrvatske i SAD-a i siguran sam da će se partnerstvo naših dviju zemalja dodatno osnažiti – zaključio je Fleming.

Revitalizacija OLT-a u budućem europskom financijskom razdoblju, jačanje Sveučilišta i revitalizacija Zračne luke Osijek izazvali su interes američkog veleposlanstva i zasigurno će biti teme nekih budućih sastanka.

Skip to content