Izraelski veleposlanik Ilan Mor u posjetu Gradu Osijeku

Objavljeno: 13.07.2021

Veleposlanik Države Izrael u Republici Hrvatskoj Nj.E. Ilan Mor posjetio je danas Grad Osijek, gdje se u podnevnim satima sastao s gradonačelnikom Osijeka Ivanom Radićem i dogradonačelnikom Draganom Vulinom.

Razgovaralo se mogućoj suradnji Izraela i Grada Osijeka, a teme su se ponajprije odnosile na gospodarstvo, Smart City sustave i borbu protiv komaraca.

– U suradnji sa Sveučilištem Josipa Jurja Strossmayera sutra u Tenju dolaze potencijalni izraelski investitori, a Grad Osijek će u toj suradnji ponuditi sve što može. Razgovarali smo i o problemu komaraca, budući da su izraelski biolozi osmislili novu metodu suzbijanja najezda i siguran sam da od njih možemo preuzeti pojedine dobre prakse. Pričali smo i o temi u kojoj su oni jedni od lidera u svijetu i u okviru koje smo pozvani i na konferenciju u Izrael, a to su Smart City tehnologije – izjavio je gradonačelnik Radić. Dodao je kako u gradu zbog uspješno provedenih vatrogasnih mjera trenutačno nema komaraca, no i da će se ta borba okrenuti prema novim tehnologijama.

Veleposlanik Mor čestitao je gradonačelniku na osvojenom mandatu te potvrdio konkretne dogovore oko moguće suradnje, osobito u prenošenju izraelskih iskustava u spomenutim temama. Prije posjeta Gradu, izraelski veleposlanik sastao se i sa osječko-baranjskom županom Ivanom Anušićem.

Skip to content