Iznimni uspjesi Gradskog društva Crvenoga križa Osijek

Objavljeno: 12.03.2019

Konferencija za novinare održana u sjedištu Gradskog društva Crvenoga križa Osijek na Šetalištu Petra Preradovića 6, predočila je realizirane prošlogodišnje projekte ove organizacije te najavila niz planiranih ovogodišnjih programa.

– Želim uime gradonačelnika i u svoje osobno ime, čestitati ravnatelju Gradskog društva, svim zaposlenicima, volonterima i onima koji su aktivno doprinijeli da iz godine u godinu ostvarujemo sve bolje rezultate. Posebno bih izdvojio dobrovoljno darivanje krvi, gdje su ostvareni 60% bolji rezultati od planiranih, a gotovo 12% doza se odnosi na nove darivatelje krvi. Grad ima pouzdanog partnera u Gradskom društvu Crvenoga križa Osijek glede provedbe svih socijalnih i dobrotvornih programa, ali isto tako i u zaštiti, spašavanju te svim onim zdravstvenim programima koje provodite tijekom godine – istaknuo je u prigodnome obraćanju zamjenik gradonačelnika Boris Piližota.

Grad Osijek tijekom 2019. planira osigurati oko pola milijuna kuna za Službu traženja Gradskog društva Crvenog križa Osijek te dodatnih 1,2 milijuna za javne ovlasti i redovne djelatnosti. Ukupno planirana sredstva u 2019. iznose 1,9 milijuna kuna, budući da se temeljem Rješenja Gradskoga vijeća i sklopljenoga Sporazuma namiruju i manje obračunate obveze Grada, nastale u razdoblju od 2009. do 2013. u jednakim kvartalnim iznosima. Osim navedenih obveza Grad Osijek s Hrvatskim Crvenim križem ima ugovorenu uslugu Pučke kuhinje, financira orahovičku Školu u prirodi za djecu iz socijalno ugroženih obitelji, obuku neplivača te sudjeluje kao partner na nizu EU projekata poput OsnaŽENA (Ojačajmo Starije i Nemoćne Aktiviranjem ŽENA), ili projektu podjele hrane, higijenskih potrepština i školskog pribora.

Skip to content