Izložbom Foto kluba Mecsek počelo obilježavanje pola stoljeća prijateljstva Osijeka i Pečuha

Objavljeno: 15.05.2023

U povodu 50. obljetnice prijateljstva gradova Osijeka i Pečuha u ponedjeljak je u Kulturnom centru Osijek otvorena izložba fotografija članova Fotokluba Mecsek iz Pečuha.

Riječ je o 65 fotografija 41 autora, člana Fotokluba Mecsek iz Pečuha, koje predstavljaju retrospektivu rada toga kluba, te o prvoj u nizu aktivnosti kojom će se obilježiti 50 godina prijateljstva dvaju gradova.

Izložbu je u nazočnosti generalnog konzula Mađarske u Osijeku Janosa Magdoa, konzula Mađarske u Osijeku Jožefa Zoltana Časara, ravnatelja Kulturnog centra Osijek Ivana Kristijana Majića, te predsjednice Mecseka Judith Deri otvorila zamjenica gradonačelnika Osijeka Jasenka Crnković.

Tom prigodom istaknula je kako izložbom počinje obilježavanje 50. obljetnice prijateljstva gradova Pečuha i Osijeka koje će se nastaviti mnoštvom kulturnih i umjetničkih manifestacija do kraja godine.

– Grad Pečuh je prvi prijatelj grada Osijeka, Sporazum o prijateljstvu i suradnji sklopljen je još 1973. godine. Osim na kulturnoj suradnji, s Pečuhom kontinuirano radimo i na gospodarskoj povezanosti – rekla je zamjenica Crnković.

Skip to content