Izložba slikarskih radova likovne radionice umirovljenika

Objavljeno: 21.12.2016

U prostorijama bivšega TC Mercator u organizaciji Udruge “Umirovljenici zajedno” održana je izložba slikarskih radova nastalih na likovnoj radionici umirovljenika.

Riječima dobrodošlice nazočnima se obratio Dragutin Medvidović, dok je zamjenik gradonačelnika Denis Ambruš istaknuo kako su autori ovih slika ono što nose u srcima prenijeli na platno. Smatra da je to jedan poseban senzibilitet i da svaka njihova slika, na koju su sigurno i sami ponosni, osjećaj izražava određenim koloritom ili temom, nacrtana ili naslikana, kroz varijacije motive prikazuje iz više kutova, perspektiva i kroz vrijeme. Grad je ponosan na sve što radi Udruga „Umirovljenici zajedno , naglasio je, te kako se aktivno prate njihovi programi, što će se nastaviti i ubuduće. Zaželio je svima nazočnima i njihovim obiteljima sretan i blagoslovljen Božić.
Voditelj likovne radionice Miroslav Čalić zahvalio se svim posjetiteljima, a prvenstveno svima onima koji su organizirali ovu izložbu i uložili svoj trud i vrijeme u nju. Smatra da su polaznici radionice za vrlo kratko vrijeme dosegnuli prilično visoku razinu svoga umijeća, što je vidljivo iz ove izložbe, koju su posjetili i prvi potpredsjednik Gradskoga vijeća Drago Šerić kao i pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo Romano Kristić.

Skip to content