Istrčani kilometri na Panonskoj utrci nose kunu više za KBC Osijek

Objavljeno: 06.05.2021

Četvrta po redu Panonska UTRKA – rekreativna utrka u srcu Slavonije održat će se tradicionalno ispred VK Iktus 8. svibnja s početkom u 18 sati. Najavio je to na današnjoj konferenciji za novinare organizator utrke Marko Lasić, a potporu utrci uime Grada Osijeka dala je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš te uime Osječko-baranjske županije Tatjana Roth, pročelnica Osječko -baranjske županije za turizam, kulturu i sport.

– Sve je više utrka u našem gradu koje postaju tradicionalne utrke i koje iz godine u godinu imaju sve veći broj sudionika. Ovaj vikend pred nama je četvrta po redu Panonska utrka i ovo je prilika još jednom pozvati i male Osječanke i Osječane i one s najviše iskustva, te profesionalce i rekreativce da se prijave putem online aplikacije i sudjeluju u utrci. Uz to, naravno, i da se u ovim nenormalnim okolnostima pridržavaju epidemioloških mjera koje će biti osigurane. Ovo je prilika da uživamo u sportu u našem gradu i da se družimo na svježem zraku. Osijek živi sport punim plućima, zato otpočetka dajemo i stručnu i prostornu i financijsku potporu Panonskoj utrci – istaknula je zamjenica Gamoš.

Kako su vremena doista neobična, organizatori su priredili i virtualnu utrku. Naime, u subotu će se trčati krug od pet kilometara oko osječkih mostova sa startom i ciljem ispred Iktusa na promenadi, no zainteresirani će u Panonskoj utrci moći sudjelovati i online.

– Potrebno je prijaviti se na www.panonskautrka.hr, istrčati od 29. travnja do 8. svibnja bilo gdje i koliko god kilometara te poslati snimak zaslona svog osobnog rezultata koji pokazuje datum, točnu udaljenost, vrijeme i naziv trkača i gpx rutu gdje je trčao – pojasnili su organizatori utrke.

S obzirom na to da utrka ove godine ima i humanitaran karakter, a svaki istrčani kilometar nosi kunu više za pomoć Kliničkom bolničkom centru Osijek, organizatoru je zahvale uputio i dr. Domagoj Drenjančević, pomoćnik ravnatelja KBC Osijek za kvalitetu.

– Sudionici utrke svojom aktivnošću pomoći će i omogućiti kvalitetnije liječenje najtežih bolesnika u KBC-u Osijek. Ovo je zaista jedna lijepa gesta. U ime svih onih koji će se liječiti i čiji standard će se povećati, iskreno zahvaljujem organizatoru, sudionicima i svima onima koji su uključeni u podršku ovog događaja – kazao je dr. Drenjančević.

Muško-ženska utrka trčat će se na 5000 metara, a dječja utrka od 3 do 10 godina na 300 metara. Cilj utrke je doći do 20 000 istrčanih kilometara i donacije od 20 000 kuna za KBC Osijek. Događaj će se odvijati u skladu s epidemiološkim mjerama i preporukama, otvorenog je karaktera i ulaznice se ne naplaćuju.

Skip to content