Ispraćaj maturanata – plesali quadrillu i poslali poruku STOP WAR

Objavljeno: 25.05.2022

Nakon dvije godine stanke zbog pandemije koronavirusa, maturanti Osječko-baranjske županije ove srijede ponovno su obilježili završetak srednjoškolskog obrazovanja francuskim dvorskim plesom quadrillom. U šest gradova Osječko-baranjske županije, u Belom Manastiru, Valpovu, Donjem Miholjcu, Našicama, Đakovu i Osijeku maturanti su na sad već tradicionalan način obilježili rastanak sa srednjoškolskim klupama. Tom prigodom obratili su im se predstavnici Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka, zamjenik župana Josip Miletić i zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin.
Velik broj maturanata, gotovo 1500 njih je plesalo u Osijeku što je stvorilo jedinstven prizor koji je ovjekovječen milenijskom fotografijom Šime Strikomana.
– Ovo je njihov dan, neka budu sretni i opušteni, neka uživaju. Želja nam je da ostanu u Osijeku, u svojim gradovima, u Osječko-baranjskoj županiji, da ovdje zasnuju svoje obitelji i stvaraju svoju budućnost, rekao je Vulin uz napomenu da je na gradskim i županijskim čelnicima da stvaraju preduvjete da svake godine imamo što više maturanata koji se plesom opraštaju od jednog životnog poglavalja.
– Ponosan sam na naše maturante, zapljeskat ćemo im na svemu što su učinili. 2410 maturanta u Osječko-baranjskoj županiji je danas na trgovima u šest gradova Županije, rekao je Miletić te posebno istaknuo profesore i roditelje koji su učinili da njihovi učenici odnosno djeca danas svečano i na jedinstven način obilježavaju kraj srednjoškolskog obrazovanja.
Inače, Osječko-baranjska županija organizirala je 16-ti put program plesanja quadrille. Grad Osijek sudjeluje u toj manifestaciji financiranjem glazbenog programa za maturante, koji će nakon plesa biti organiziran na lijevoj obali Drave. Glavna poruka koju su maturanti poslali je STOP WAR koju su ispisali svojim tijelima.

Skip to content