Inovacije u sustavu OTOS-a

Objavljeno: 05.02.2018

S novom tehnologijom mjera se uzima skenerom, dobivena slika se obrađuje u softveru , a potom model šalje na CNC stroj (računalno navođen tokarski stroj), gdje biva obrađen za 30 min do 1 sata.
Ovo su samo neke od inovacija koje je omogućila primjena suvremene informatičke opreme (serveri, oprema za zaštitu IKT sustav-Firewall). Unaprijeđeni su proizvodni pogoni, što je OTOS-u omogućilo konkurentnost u zemljama Europske unije te je počeo izvoziti svoje proizvode u Dansku.
Ovaj projekt vrijednosti 1.019.889,00 kn, sufinanciran u iznosu od 915.000,00 kn iz sredstava EU fondova, uz tehnološki napredak omogućio je i otvaranje novih radnih mjesta pa su zaposlili još 4 djelatnika u proizvodnji.
Projekt je danas predstavljen široj javnosti na završnoj konferenciji održanoj u prostorijama OTOS-a, na kojoj je svoje čestitke i riječi pohvale uputio i gradonačelnik Ivan Vrkić, ističući kako je ovo izuzetan primjer kako je moguće doći do uspjeha i rasta, unaprijediti svoje usluge i proizvodnju te pri tome otvoriti nova radna mjesta i omogućiti Osječanima ostanak u svome gradu, a zarađivati na europskim tržištima.

Skip to content