Indijski veleposlanik Raj Kumar Srivastava u nastupnom posjetu Osijeku

Objavljeno: 01.04.2021

Veleposlanik Republike Indije u Republici Hrvatskoj Raj Kumar Srivastava boravio je u četvrtak u Osijeku, a u nastupni posjet primila ga je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš sa suradnicima.

Glavne teme razgovora bile su razvoj turizma na području grada Osijeka, a poseban interes Njegova Ekscelencija iskazala je za temu novih tehnologija i osječkog IT sektora. Svoj petodnevni boravak u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji stoga će nastaviti obilaskom IT parka i posjetom Osijek Software Cityu.

– Predstavili smo gospodarske potencijale Osijeka, koncentrirajući se na naše dvije industrijske zone, Eko-industrijsku zonu u Nemetinu i IT park. Dogovorili smo i daljnju suradnju na privlačenju indijskih turista kojih je u Hrvatskoj na godišnjoj razini oko 70 tisuća – kazala je zamjenica Gamoš.

– Zahvalni smo na ovoj suradnji kojom će dio indijskih posjetitelja doći i u naš grad te iskusiti neke od bogate ponude grada Osijeka – od glazbenih, kulturnih i sportskih događaja do cikloturizma, eno-gastro turizma te predivne povijesne baštine koju imamo u Osijeku – dodala je Gamoš.

Veleposlaniku su predstavljene i gospodarske mjere kojima Grad Osijek potiče razvoj i jačanje poduzetništva, kao i socijalne mjere usmjerene prema najranjivijim skupinama građana Osijeka. Uz to, veleposlanik je istaknuo zanimanje za ostvarivanjem suradnje na područjima demografije, demokracije i nacionalne raznolikosti.

Skip to content