IBM-ova globalna digitalna agencija otvara ured u Osijeku

Objavljeno: 17.05.2022

Tvrtka IBM iX Hrvatska, jedna od vodećih svjetskih pružatelja usluga digitalnog iskustva, širi svoje poslovanje i otvara ured u Osijeku gdje u narednim godinama planira zaposliti oko stotinjak visokoobrazovnih stručnjaka.

Najavljeno je to u utorak na konferenciji za medije na kojoj su sudjelovali gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, zamjenik osječko-baranjskog župana Josip Miletić, izvršni direktor IBM iX Hrvatska Mario Horvat te tehnički direktor David Strogar.

Osječki gradonačelnik izrazio je zadovoljstvo dolaskom IBM-a, ističući kako je Osijek prepoznat kao grad pozitivnih gospodarskih kretanja.

– Trenutačno u gradu Osijeku bilježimo najveću zaposlenost u proteklih 10 godina. Isto tako krajem travnja bilježimo najnižu nezaposlenost, što su jako dobri gospodarski pokazatelji – istaknuo je gradonačelnik i dodao da je Osijek po ukupnim prihodima, neto dobiti i broju zaposlenih među top 10 gradova u Hrvatskoj.

– Podupiremo naše poduzetnike, osigurali smo mikro, malim i srednjim poduzetnicima 4,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava. U malo više od tjedan dana prikupljeno je 213 prijava i trenutačno je raspoređeno preko milijun kuna – dodao je podsjetivši kako je prije mjesec dana jedna telekomunikacijska tvrtka također u Osijeku otvorila ured.

Zamjenik župana Josip Miletić rekao je kako Osječko-baranjska županija kontinuirano pomaže razvoj poduzetništva, ocijenivši da će otvaranje IBM-ovog ureda dodatno ojačati IT scenu u Osijeku.

– Županija će nastaviti podupirati slične projekte, jer su upravo radna mjesta i jako gospodarstvo ključ razvoja naše zajednice – kazao je Miletić.

Izvršni direktor IBM iX Hrvatska Mario Horvat objasnio je da su u tijeku posljednje pripreme u izboru lokacije ureda.

– Očekujemo da će ured biti otvoren krajem ove godine, a uz trenutno sedam zaposlenih, očekujemo daljnji rast i podizanje osječkog ureda na nivo ureda u Zagrebu i Varaždinu. Tražimo različite profile stručnjaka, s obzirom da se bavimo nizom djelatnosti, od savjetovanja do implementacije projekata, te smo u potrazi za stručnjacima u području razvoja web sustava – rekao je Mario Horvat i istaknuo kvalitetu ljudskih resursa, ali i fakulteta s područja Osijeka.

IBM iX inače je osnovan 2014. godine, a akronim iX skraćenica je za Interactive Experience. IBM iX od svog osnivanja postao je jedna od najvećih mreža digitalnih agencija na svijetu. Danas oko 17.000 stručnjaka – uključujući stratege, konzultante, dizajnere, programere i arhitekte podataka – radi u više od 50 IBM iX Studija diljem svijeta.

Skip to content