…i Osijek voli hrvatske odbojkaške reprezentativke!!

Objavljeno: 21.07.2019

Ljubaznost, susretljivost, ukusna hrana, ugodno okruženje, vatreno navijanje za hrvatske „Vatrene“… Sve su to komplimenti s kojima Osječane često počaste gosti Grada na Dravi. Među njima, nerijetko su i hrvatski reprezentativci koji svoje značajne utakmice igraju upravo u Osijeku ili se za njih ovdje pripremaju. Tako u posljednjih desetak dana u Osijeku boravi i ženska odbojkaška reprezentacija Hrvatske u okviru priprema za skorašnje Europsko prvenstvo.

U dvorani Gradski vrt, hrvatske odbojkašice ugostile su Bugarsku s kojom su odmjerile snage u pripremnom ogledu zatvorenom za javnost. Na pobjedi bez izgubljenog seta, čestitao im je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota te hrvatskim odbojkašicama poželio daljnji uspjeh.
-Uvijek nam je čast i pravo zadovoljstvo ugostiti naše najbolje izabrane vrste. I ženska odbojkaška reprezentacija odabrala je Osijek pa vjerujemo da će od nas na Europsko prvenstvo ponijeti „dobru vibru“ te zasjati na najbolji način. I mi ćemo na taj način biti mala kockica njihovog uspjeha. Odbojkašicama želimo ostvarenje što boljih rezultata i naravno ugodan boravak u našem gradu. – kazao je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota.

 

Ženska odbojkaška reprezentacija u Osijeku će ostati do 10. kolovoza, tek uz kraći odlazak u Slovačku gdje ih s domaćinom Europskog prvenstva očekuje još jedna pripremna provjera. Na Facebook stranici Hrvatskog odbojkaškog saveza osvanuo je i videozapis u kojem djevojke iz odabrane hrvatske odbojkaške vrste poručuju – „reprezentacija voli Osijek“.

Osim odbojkašica, potvrdio je to i stručni tajnik Hrvatskog odbojkaškog saveza Frane Žanić.
– Prije svega bih se želio zahvaliti Gradu Osijeku i Športskim objektima na gostoprimstvu i svim odličnim uvjetima koje ovdje imamo. Ne mislim pri tome samo na infrastrukturu, dvoranu i hotel, nego i na ljude koji su nas toplo i ugodno primili. Osijek je grad sporta i u Osijek rado dolaze i druge nacionalne reprezentacije jer ovdje u svim segmentima imamo sve što nam treba. – kazao je Frane Žanić.

Prema njegovim riječima, iduće godine Hrvatski odbojkaški savez bit će domaćin Europskog juniorskog prvenstva i Osijek bi tada mogao biti domaćin najboljim mladim odbojkaškim reprezentacijama.
-Nećemo pogriješiti i to dokazuje i ovih mjesec dana koje ćemo provesti ovdje na pripremama, a želja nam je bila započeti tu suradnju i prije samog natjecanja jer su uvjeti fenomenalni. – istaknuo je stručni tajnik Hrvatskog odbojkaškog saveza.

U radnom dijelu priprema, nakon dvoboja s Bugarskom u Osijeku, najbolje hrvatske odbojkašice očekuju još „provjere“ u Slovačkoj i Turskoj te potom i pravi test – Europsko prvenstvo.
-Možemo očekivati iznimno jaku konkurenciju. Grupa je teška. Imamo Nizozemsku koja je bila na Svjetskom prvenstvu brončana, domaćina Mađarsku, Azerbejdžan koji je godinama među šest najboljih ekipa u Europi i to će svakako biti izazov. Imamo realne šanse napraviti rezultat, no dosta će ovisiti o našem zdravlju. Ako sve bude uredu možemo očekivati puno. Zato smo se odlučili pripremati s najboljim ekipama kao što je Bugarska ovdje te nakon toga u Slovačkoj s domaćinom Europskog prvenstva, respektabilnom ekipom s odličnim trenerom. Završne pripreme odradit ćemo u Turskoj na turniru Gloria Cup koji je u ovom trenutku najjači pripremni turnir na svijetu i to s reprezentacijama Italije i Srbije koje su finalisti lanjskog Svjetskog prvenstva te domaćinom Turskom koja je jedna od najvećih konkurenata za medalju u Europi. Mislim da je realno očekivati borbu za četvrtfinale, a onda je sve moguće. – zaključio je Frane Žanić.

Reprezentacija voli Osijek! I Osijek voli naše reprezentativke! Kao i sve drage goste, zbog čega nam se oni uvijek vraćaju. Jer grad čine ljudi. Svojom toplinom, dobronamjernošću, onim poznatim „osječkim duhom“… A svaki dolazak gostiju i njihov boravak u Gradu na Dravi najbolji je dokaz da pregršt dobrog i lijepog – Osijek uistinu može ponuditi.

Skip to content