Humanitarna utrka “Osijek trči” skupila vrijednu donaciju Klinici za pedijatriju Osijek

Objavljeno: 19.12.2019

Humanitarna utrka “Osijek trči – I ti to možeš, daruj svoje kilometre”, ponovno se pokazala utrkom zajedništva jer je sve trkače i ostale sudionike vodio jedan plemeniti cilj, a to je pomoć djeci na Klinici za pedijatriju pri KBC Osijek.

Ove godine sudjelovalo je čak 650 trkača koji su svoju fizičku spremnost i izdržljivost testirali na dva, pet ili deset kilometara.

Počeo sam se baviti rekreativnim trčanjem prije osam godina, a prošle godine sam osjetio potrebu da kao javna osoba koja djeluje kroz glazbu pokušam napraviti utrku za opće dobro. Tako sam došao na ideju humanitarne utrke za Dan grada Osijeka i sada se onda održala drugu godinu. Ukupno je prikupljeno 20.330,00 kuna što me trenutno čini najsretnijim čovjek, a najviše me oduševljavaju pozitivne reakcije ljudi– rekao je idejni začetnik utrke, ujedno organizator i promotor Igor Delač te iskoristio priliku da se zahvali Gradu Osijeku, Atletskom klubu Slavonija-Žito i Crvenom križu koji je pripomogao s čak 50 volontera.

Dokaz da se utrka “Osijek trči” pokazala kao uspješnom pričom je i dolazak oko 50 sudionika iz grada Tuzle koji je grad prijatelj s Osijekom čime je ova humanitarna utrka dobila i međunarodni karakter.

Grad Osijek je pokretač ove priče, dakle na inicijativu gospodina Delača mi smo ovu hvalevrijednu utrku i njen humanitarni dio uključili u program Dana grada Osijeka. Sada kada je utrka lijepo prihvaćena od strane naših sugrađana odlučili smo da ovo bude tradicionalna utrka za Dan Grada – naglasio je pročelnik Ureda Gradonačelnika, Željko Lončar.

Pročelnik Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo rekao je kako je utrka spoj zajedničke akcije, sinergije rekreativaca, sportaša i humanitaraca te se raduje sljedećim izdanjima.  Ispred KBC Osijek, primarius Ivica Škoro, v.d. ravnatelj Klinike za pedijatriju, nije krio sreću i zadovoljstvo prikupljenim iznosom koji će uložiti u nabavu novih aparata prije svega za davanje infuzije i njezin protok, a koji će se svakodnevno koristiti i na hematologiji te onkologiji.

Pomagati je uvijek lijepo, posebno u ovo blagdansko doba, a kada su u središtu djeca onda je to primjer pozitivne i humane strane koju Osijek pokazuje i nastavit će pokazati svake godine.

 

Foto: Marko Ivasin

 

 

 

Skip to content