Hrvatska policija pod zaštitom arkanđela Mihovila

Objavljeno: 26.09.2019

Sveti Mihovil, zaštitnik je policije, a prigodom obilježavanja blagdana njihovog zaštitnika, ujedno i Dana policije, kod spomen obilježja ispred Policijske uprave osječko-baranjske, položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve pripadnike Ministarstva unutarnjih poslova poginule u Domovinskom ratu. Uz izaslanstva Policijske uprave, Osječko-baranjske županije, Hrvatske vojske, obitelji te udruga proisteklih iz Domovinskog rata, vijenac je uime Grada Osijeka položio zamjenik gradonačelnika Boris Piližota.
-I danas se, kao i svake godine, prigodom Dana policije i blagdana svetog Mihovila, prisjećamo svih poginulih pripadnika Policijske uprave osječko-baranjske. Neizmjeran je doprinos koji su pripadnici policije dali tijekom Domovinskog rata obrani i stvaranju Hrvatske kao i temelju nastanka Zbora narodne garde i Hrvatske vojske. – podsjetio je zamjenik gradonačelnika.

Hrvatska policija danas, članica je brojnih europskih i međunarodnih policijskih organizacija, a među najvažnijim zadaćama svakako je i sigurnosti svih građana.
-Danas, u mirnodopsko vrijeme, pred policijom je, uz ostalo, velika odgovornost čuvanja vanjskih granica Europske unije. Poštovanje zakona, sigurnost sugrađana te suradnja sa školama, udrugama i građanima u okviru provođenja preventivnih mjera, sve su to zadaci policije koji doprinose našem sigurnom životu. – kazao je Boris Piližota.

Prema riječima zamjenika gradonačelnika, odlična suradnja Grada Osijeka i Policijske uprave osječko-baranjske u provođenju preventivnih projekata, značajna je za podizanje razine kvalitete života svih građana, a upravo to i jest zajednički cilj – i policije i Grada Osijeka.
-Uime gradonačelnika i građana Grada Osijeka, hvala pripadnicima Osječko-baranjske policijske uprave na svemu što svakodnevno čine za dobrobit zajednice, a svim policijskim službenicima ujedno čestitam Dan policije i blagdan njihovog zaštitnika svetoga Mihovila. – poručio je Boris Piližota.

Skip to content