HeadOnEast – ostao najbolji!

Objavljeno: 30.12.2021

Dvaput odgađan zbog kiše, pa usred pljuska otvoren, HeadOnEast je kao manifestacija pokazao sljedeće – dobre priče kiša ne koči.

Osijek je okupan svjetlima, uz glazbu, mirise i boje te u stotinama nasmiješenih lica vjerojatno bio jedini grad u Hrvatskoj, koji je ovako raskošan program stavio na kraj godine. I to je u redu, jer hedonizam nije samo čekati sunčan dan za piknik. Heodonizam je pristup u kojem u svakom trenutku života, pronalazimo ljepotu i ne bojimo se uživati. Upravu tu, najljepšu stranu hedonizma, doživjeli smo sinoć na prvoj večeri HeadOnEast-a, koji se održava 29 i 30. prosinca u Parku kralja Držislava, kod Školjke. Kiša je omela sve, ali nije zaustavila ništa. Jer takvim hedonizmom u kojem posjetitelji kušaju vino ispod kišobrana, u kojem se ispod suncobrana skrivaju društva uz ukusnu hranu koja se puši u rukama i gdje osvjetljene kupole ne skrivaju od pogleda nasmiješene ljude kojima ništa ne može pokvariti večer – takav hedonizam nemaju svugdje. Jer ova je priča autentična i autentično je biljka koja cvijeta i bez dovoljno vode i svjetla!

Blješteći kotač, zrake reflektora koje paraju maglovitu večer, obojane šarene kupole i šetnjice oko njih u šarenom svjetlu privlačile su pogled još iz daljine. Jedan novi dio grada, niknuo je preko noći i postao njegovo središte. Uz bubnjeve animatora i uličnih zabavljača posjetitelji su se upustili u istraživanje ove, zadnjih godina, ne-korištene lokacije. Gastro kupola nudila je okuse lokalnih chefova, u raznim varijantama, od kulena, do sushija, čipsa od šarana do slavonskog gulaša, sve uz okrepljujuće srkove kuhanog gina. Vinska kupola je ponudila svima dobro poznata vina okolnih vinogorja, uz Beckers- osječkog craft pivo koje je sljubilo nesljubljivo- ljubitelje dviju kapljivca koji se rijetko susreću u istoj prostoriji. Bilo je tu i rakija, domaćih ginova, a predstavljeno je i par uspješnih projekata razvoja turističkih brendova.

Dvije su kupole u sebi ugostile svjetlosne instalacije, jer Kaleidoskop je sa svojim svjetlosnim kreacijama donio jedan nosi pristup ovogodišnjem HeadOnEast-u. Laserske interaktivne kreacije, izrada mandala, obojane površine kupola i pločnika parka upotpunjene su i sa dva izložena rada naših osječkih umjetnika- Josipa Bradnisa i Valentine Grubačević.

Atmosferu su u glazbenom smislu održala dva sjajna sastava, Mangroove iz Zagreba i naši lokalni The Morenos. Čingi Lingi čarda, i Hokus Okus, uz ponudu langošica i Kurtos kalacsa, doveli su i željno očekivane street food menije u ponudu HeadOneast-a.

Četvrtak nastavljamo! u 18 sati nam na Main stageu dolazi Vinyl 33, osječki bend originalna zvuka s nekoliko autorskih pjesama! Nipplepeople preuzima u 20 sati, a mladi i žestok Border bend s nama je od 22 sata.
Vidimo se na HeadOnEast-u! Uživajte!

Skip to content