Groblje Sv. Ane dobilo nadstrešnicu i oznaku A.S.C.E.

Objavljeno: 18.05.2018

Prema Piližotinim riječima, za vrijeme ljetnih vrućina tijekom 2017. godine veći broj građana na sprovodima na groblju Sv. Ane izrazio je negodovanje i potrebu rješavanja izloženosti suncu. Sukladno tome Grad Osijek je u suradnji s tvrtkom Ukop donio odluku o izgradnji i postavljanju nadstrešnice na oproštajnom platu. Vrijednost radova je 140.000,00 kuna, a Piližota je najavio postavljanje nadstrešnica i na drugim potrebitim mjestima, u skladu s planom i financijskim mogućnostima.
Kako je objašnjeno, površina nadstrešnice je 165 m2 te je rađena od kvalitetnog materijala koji je otporan na UV zračenja i štiti od padalina. Pokriva veliki dio oproštajnog platoa i time će se bitno poboljšati uvjeti održavanja sprovoda. Ugrađeni su i senzori na vjetar tako da se nadstrešnica automatski zatvara u slučaju jakog strujanja zraka.
Osim nadstrešnice, novost na groblju Sv. Ane je i oznaka A.S.C.E. koja je postavljena na ulazu, a označuje da je tvrtka Ukop ušla u Udrugu značajnih groblja Europe. Članstvo u Udruzi omogućio je povijesno-kulturni značaj groblja Sv. Ane, odnosno eminentne osobe pokopane na groblju, bitni spomenici, skulpture značajnih autora i sama starost groblja.

Skip to content