Gradsko vijeće Grada Osijeka prihvatilo prijedlog gradonačelnika Ivana Radića o smanjenju cijene vrtića zbog pogoršane epidemiološke situacije

Objavljeno: 10.02.2022

Na elektroničkoj sjednici održanoj 10. veljače 2022. godine Gradsko vijeće Grada Osijeka prihvatilo je prijedlog osječkog gradonačelnika Ivana Radića o smanjenju cijene vrtića zbog pogoršane epidemiološke situacije.

Ovom se odlukom mjesečna cijena izabranog programa smanjuje kako za pojedinačni slučaj zaraze koronavirusom, odnosno pojedinačno izrečenu mjeru samoizolacije, tako i za izrečene mjere samoizolacije čitavih skupina za postotak razmjeran broju dana nekorištenja usluge vrtića. Za izostanak od tri do pet dana cijena se smanjuje za 20 posto, a za izostanak više od šest dana za 30 posto. Smanjenje se odnosi na prvi kvartal 2022. godine, odnosno na razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka.

Osijek je među nekolicinom gradova koji je zbog pogoršane epidemiološke situacije smanjio cijenu vrtića. Gradonačelnik Ivan Radić izrazio zadovoljstvo što je većina vijećnika prepoznala važnost ove odluke, te se još jednom zahvalio roditeljima na strpljenju, a djeci zaželio što više bezbrižnih dana u vrtićima.

Osijek ima 27 vrtića, a pohađa ih 3202 djece. Ove vrtićke godine upisano je 252 djece više, u 13 novih skupina, te su zaposlene 43 odgojiteljice. Kako bi svako dijete našlo svoje mjesto u vrtiću, Osijek će kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti prijaviti izgradnju tri nova vrtića i nadogradnju još dva.

Skip to content