Gradska blagajna u plusu, trkačka staza pri kraju, Osijek prvi uvodi robotiku u produženi boravak

Objavljeno: 13.09.2019

Gradonačelnik Ivan Vrkić danas je održao 59. sastanak radi razmatranja predloženih materijala i akata sa zamjenicima Borisom Piližotom i Žanom Gamoš te pročelnicima upravnih odjela Grada Osijeka. Na sastanku se od 17 točaka dnevnoga reda ponajprije raspravljalo o ostvarenim pozitivnim financijskim rezultatima Grada u prvoj polovici 2019. godine. Informacije o poslovanju predočio je pročelnik David Krmpotić prikazavši, između ostaloga, i Izvješće o izvršenju Proračuna za spomenuto razdoblje. Naime, Grad Osijek – osim što je sve svoje obveze izvršavao na vrijeme – ostvario je i višak prihoda poslovanja u iznosu od 11,5 milijuna kuna.

Povrh gradskih financija, na današnjem dnevnom redu našla se i točka u svezi s izvođenjem radova na izgradnji biciklističke i trkačke staze na Promenadi. Riječ je o zadnjoj fazi izgradnje staze – polaganju završnoga sloja tartana, tijekom koje je podloga iznimno osjetljiva u pogledu trajnog ostavljanja tragova i potrebno joj je minimalno 48 sati da se osuši. Gradonačelnik je stoga obišao radove te zahvalio građanima što su ovoga puta obratili pozornost na zaštitnu ogradu i time pripomogli u uspješnom izvođenju dijela završne faze radova. Očekuje se da će radovi, s obzirom na vremenske uvjete i savjesne Osječane, završiti u planiranome roku, odnosno najduže u narednih desetak dana.

Uz ostale razmotrene teme, kao jedna od najzanimljivijih nametnula se odluka o uvođenju robotike u produženi boravak osječkih osnovnih škola. Prema aktualnom planu, učenici će uz već postojeće aktivnosti moći sudjelovati u edukativno-zabavnim radionicama robotike koje će provoditi Osijek Software City. Ovom odlukom Osijek postaje prvi grad u Hrvatskoj koji svojim osnovnoškolcima, u skladu sa suvremenim obrazovnim potrebama, omogućava još kvalitetnije i sadržajnije provođenje vremena u produženom boravku.

Skip to content