Gradovi prijatelji pridružili se proslavi Dana zaštitnika grada Osijeka

Objavljeno: 02.07.2018

Riječ je o gradovima Subotici, Pforzheimu, Budimpšeti XIII. Okrugu, Nitri, Tuzli, Prizrenu, Pečuhu, Elbasanu i Općini Kršan. Sveti Petar i Pavao zaštitnici su župe, župne crkve i grada Osijeka. Proslava tog dana bila je prilika da se objedine gradovi čija se dugogodišnja suradnja i prijateljstvo iz godine u godinu produbljuju i podižu na novu razinu. Ovom prigodom obilježeno je i 45 godina suradnje s Gradom Pečuhom uz prigodne želje i tortu, a uz gradonačelnika Vrkića na dugogodišnje prijateljstvo osvrnuo se i zamjenik gradonačelnika Pečuha.
U večernjim satima, koncertom „Noć filmske glazbe“ u izvedbi ansambla osječkog HNK, svečano je otvoreno Osječko ljeto kulture 2018. Ovaj glazbeni užitak Osječani su podijelili s gostima iz gradova prijatelja.
„Već 18 godina neodoljivo nas privlači Osječko ljeto kulture jer žudimo za onim što nemamo – za slobodom koje smo se svojevoljno odrekli – za čovještvom koje nam danomice izmiče od nas samih.“, rekao je gradonačelnik otvarajući ovogodišnji OLJK.
Gradonačelnik Vrkić i prvi potpredsjednik Gradskog vijeća Drago Šerić nazočili su i Koncelebriranoj sv. misi u osječkoj Konkatedrali, kojom ova župa također obilježava svoj god.
Dan zaštitnika grada Osijeka sv. Petra i Pavla i otvorenje Osječkog ljeta kulture 2018. prenosimo u slici:

Foto OLJK: Marin Franov

Skip to content