Gradonačelnik Radić uručio ključeve korisnicima 68 novoizgrađenih gradskih stanova u Tenji

Objavljeno: 06.06.2023

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić u utorak je uručio ključeve i ugovore o najmu stanarima 68 novoizgrađenih gradskih stanova u Osječkoj ulici u Tenji.

Višestambena zgrada, površine oko 6000 kvadratnih metara, od ukupno 68 stanova sadrži 25 garsonijera, po 15 jednosobnih i dvosobnih te 13 trosobnih stanova, a vrijedna je gotovo tri milijuna eura.

– Zgradu ne čine samo zidovi, već obitelji, a one danas unose radost u novoizgrađene stanove – poručio je osječki gradonačelnik Radić i dodao kako su na području ovog, najvećeg mjesnog odbora u Osijeku, u tijeku brojna velika ulaganja.

– Kreće izgradnja dječjeg vrtića u Tenji, a nedaleko od ove zgrade kreću i radovi na uređenju Adice, centra sportsko-rekreacijskog sadržaja. Gradit ćemo i Ulicu Tina Ujevića, u blizini je i škola s novom dvoranom, kao i novoizgrađeni Hrvatski dom. Uistinu je velik broj projekata, a posebno bih istaknuo i biciklističku stazu kroz Tenje koju ćemo graditi kroz ITU mehanizam – rekao je gradonačelnik.

Objasnio je kako je u novim gradskim stanovima mjesečna najamnina četiri puta niža od prosječne tržišne te da Grad trenutačno raspolaže s ukupno 709 stanova u najmu, od čega se za 143 stana plaća zaštićena najamnina.

Napomenuo je i kako je u Osijeku, kao i ostalim velikim hrvatskim gradovima, velika potreba za gradskim stanovima, a upravo će se na temu priuštivoga stanovanja uskoro održati sastanak u okviru ”Inicijative 4 grada”.

– Zajednički tražimo modele kako bismo omogućili priuštivo i dostupno stanovanje svim našim sugrađanima u sva četiri velika grada. U Tenji je uistinu bogat sportski i kulturni život, mnogobrojne udruge ovdje djeluju, i vjerujem da će se nove obitelji brzo uključiti u mjesne aktivnosti – kazao je gradonačelnik Radić.

Novim je tenjskim obiteljima dobrodošlicu zaželio i dugogodišnji vijećnik iz Tenje Josip Mihaljević ističući kako u Tenju doseljava sve veći broj mladih obitelji, što će se i nastaviti, uvjeren je, uz kontinuirana ulaganja u ovaj mjesni odbor.

Uime svih novih stanara gradonačelniku je zahvalila Brankica Sardelić, samohrana majka dvoje djece, izrazivši oduševljenje novim stanom kojim je, kako je istaknula, konačno riješila svoje stambeno pitanje.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Skip to content