Gradonačelnik Radić u Mostaru predstavio turističke potencijale Osijeka

Objavljeno: 26.05.2022

Nakon što je potpisao Sporazum o prijateljstvu i suradnji s Gradom Mostarom, osječki gradonačelnik Ivan Radić predstavio je turističke potencijale grada Osijeka na panel raspravi “Neiskorišteni turistički potencijali – mogućnosti i realizacija”, koja se održala u okviru Međunarodne stručne konferencije iz turizma i zaštite okoliša.

Uoči konferencije, gradonačelnik je rekao kako se Osijek može pohvaliti s dobrim gospodarskim, demografskim i turističkim brojkama.

– U odnosu na rekordnu 2019. godinu, Osijek u travnju ima 21 posto noćenja više. Naš Advent bio je proglašen najboljim u Hrvatskoj. Provodimo mnogobrojne infrastrukturne projekte između ostalog i na području turizma. Uređujemo naše popularno kupalište Copacabana u vrijednosti 40 milijuna kuna. Također ulažemo u promenadu s obzirom da smo grad na Dravi. Izgradnja obaloutvrde vrijedna je 100 milijuna kuna, a šetnica će biti duga šest kilometara i jedinstvena u Hrvatskoj. Možemo se pohvaliti i dobrom gastronomijom, gostoljubivošću, kao i povijesnim znamenitostima – izjavio je gradonačelnik Radić.

Uz osječkog gradonačelnika, na panel raspravi sudjelovali su i gradonačelnici Zadra, Solina i Ljubuškog koji su podijelili svoja iskustva i prijedloge zajedno s gradonačelnikom Mostara Marijom Kordićem.

Konferencija čiji je glavni pokrovitelj Grad Mostar okupila je regionalne gradonačelnike, profesore, praktičare i stručnjake iz područja turizma i zaštite okoliša s ciljem razmjene znanja, iskustva i ideja u stvaranju i razvijanju turističke strategije.

Skip to content