Gradonačelnik Radić otvorio obnovljeni Sportski centar Olimpija

Objavljeno: 16.06.2023

Osječki gradonačelnik Ivan Radić u četvrtak je u Donjem gradu otvorio novoobnovljeni Sportski centar Olimpija. Igralište koje predstavlja centar sportskog okupljanja u ovom dijelu grada, izgrađeno 1980. godine, dugo je godina bilo zapušteno i vapilo za obnovom, a sada je u cijelosti rekonstruirano.

– Drago mi je da na početku tradicionalnog malonogometnog turnira Tri kornera penal, koji se ove godine održava po 20. puta, možemo otvoriti novoobnovljeno igralište. Napravili smo temeljitu rekonstrukciju, prvi puta otkako je izgrađeno, a radovi su obuhvatili obnovu sportskih terena, rasvjetu i sanaciju tribina. Obnovljena je i fasada, popravljeni su reflektori, zaštitna ograda, kućice za igrače, asfaltirano je rukometno igralište, postavljena umjetna trava i zaštitna mreža, a postavljena je i nova stolarija, te su obnovljene svlačionice – rekao je gradonačelnik Radić izvijestivši da je radove vrijedne oko 50.000 eura izvela gradska tvrtka Športski objekti.

Podsjetio je i na druga ulaganja u osječku sportsku infrastrukturu, posebno izdvojivši nedavno otvorenje prvog javnog, besplatnog malonogometnog igrališta na Srednjoškolskom igralištu, gdje su radovi vrijedni oko 50.000 eura izvedeni u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom. Gradonačelnik je najavio i kako će u suradnji s Osječko-baranjskom županijom uskoro u obnovu i igrališta kod Iktusa.

– U protekle dvije godine u Donjem gradu smo napravili brojne projekte, a istaknuo bih izlazak na promenadu. Naime, prošle smo godine na dan ove gradske četvrti otvorili treću poddionicu promenade, vrijednu oko četiri milijuna eura, gdje su uređeni obaloutvrda, pješačka i biciklistička staza, zeleni pojas s drvoredom i klupama za odmor, javna rasvjeta, stubište s gledalištem, kao i elementi budućeg sportskog pristaništa te priveza plutajućeg objekta. Duž cijele šetnice posađena je trava i zasađeno je više od 300 stabala. Na radost svih naših sugrađana, iduće godine ispunit ćemo stoljetni san Osječana te spojiti Gornji i Donji grad promenadom. Obnovili smo i Mostarsku ulicu, Cvjetkovu, te Ulicu Matije Gupca, u vrijednosti 530.000 eura – dodao je gradonačelnik.

Najavio je i dogradnju Osnovne škole Jagode Truhelke, projekt prijavljen na NPOO u okviru kojeg će se dograditi šest učionica te proširiti kuhinja i blagovaonica, kako bi se nastava odvijala u smjeni.

Direktor Športskih objekata Robert Seligman zahvalio je gradonačelniku i Gradu na potpori u rekonstrukciji igrališta.

– Sretni smo i ponosni što smo na inicijativu gradonačelnika Ivana Radića i uz potporu Grada Osijeka uspjeli potpuno rekonstruirati igralište na SC Olimpija. Ono je srce Donjeg grada, a ne koriste ga samo Rukometni i Nogometni klub Olimpija, nego svi građani Donjeg grada i Zelenog polja. Drago nam je vidjeti velik broj djece ovdje i da je od radova izvedeno upravo ono što smo i zamislili. Svjedoci smo koliko gradonačelnik i Grad Osijek ulažu u sport, imamo rekordan proračun od 10,5 milijuna eura, i drago nam je da smo još jedan projekt uspjeli zajednički realizirati – istaknuo je Seligman.

Zadovoljstvo obnovljenim igralištem izrazio je i predsjednik Vijeća Gradske četvrti Donji grad Frano Barać, ocijenivši rekonstrukciju iznimno značajnim projektom za Donji grad. S tim se složio i predsjednik NK Olimpija Mario Iličić zaključivši kako će Olimpija uz ovu i buduće investicije ponovno doći na staze koje zaslužuje.

Skip to content