Gradonačelnik Radić obišao rekonstruiranu Podravsku ulicu

Objavljeno: 01.12.2021

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić zajedno sa suradnicima obišao je danas Podravsku ulicu u Gradskoj četvrti Gornji grad koja je nakon dugogodišnjeg derutnog stanja konačno rekonstruirana.
– Vrijednost investicije je oko 2 milijuna kuna. Asfaltirana je ulica u dužini od 212 metara i nogostup u dužini 450 metara te je riješeno pitanje javne rasvjete – rekao je osječki gradonačelnik i dodao kako je Grad završio radove i u susjednoj Kanižlićevoj ulici najavljujući kako ona neće biti puštena u promet dok se ne završi stadion NK Osijeka.

– Ova gradska uprava brine o svakoj gradskoj četvrti i mjesnom odboru. Neki dan smo na sjednici Gradskoj vijeća podigli izdvajanja u vrijednosti od približno 10 posto za gradske četvrti i mjesne odbore. Trenutačno se rade brojni komunalni radovi na području Osijeka, uskoro ćemo se naći i otvoriti Istarsku ulicu, bit će gotov i kanal Petruš u Višnjevcu, nedavno smo u promet pustili i Svačićevu ulicu. I dalje ćemo raditi i dogovarati se s našim sugrađanima i slušati što vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora imaju za reći – dodao je Radić.

Uz gradonačelnika rekonstruiranu ulicu obišli su i Mario Turalija, direktor gradske komunalne tvrtke Unikom koja je izvela radove, te Igor Pandžić, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i Jurica Tolj, potpredsjednik Gradske četvrti Gornji grad.

– Zahvaljujem gradonačelniku koji je iznašao sredstva za ove radove jer sama Gradska četvrt nema sredstva za ovako veliku investiciju. Ovo je bio dugogodišnji problem u Podravskoj ulici. To je bila derutna ulica, a sada je jedna koja zaslužuje status centra grada, jer centar je samo srce Osijeka – rekao je Tolj dodajući kako su stanari ulice jako zadovoljni izvedenim radovima.

Skip to content