Gradonačelnik Radić nazočio predstavljanju humanitarnog kalendara Azila za pse „Korak do sna“

Objavljeno: 17.12.2022

U osječkom kinu Urania u petak se održala promocija kalendara osječke udruge Pobjede čiji je temeljni cilj zaštita i promicanje prava životinja. Riječ je o njihovom tradicionalnom izdanju, na kojem se nalaze fotografije 12 štićenika s kratkim pričama, a kojima istovremeno promoviraju udomljavanje, ali i prikupljaju donacije.

Ovogodišnji kalendar zove se ‘Korak do sna‘ i u njemu je 14 pasa, a sve je podržao i osječki gradonačelnik Ivan Radić.

– Grad Osijek i Udruga Pobjede surađuju na mnogobrojnim aktivnostima, a tako će biti i u budućnosti. Za pomoć azilu u proračunu smo osigurali 1,5 milijuna kuna. Kalendar je prekrasan, siguran sam da će ga što veći broj naših sugrađana i kupiti. Zahvaljujem od srca svim volonterima u azilu, koji su na ponos Osijeka i svih Osječana – rekao je gradonačelnik Radić tijekom predstavljanja kalendara..

Kalendar, kako ističu iz Udruge pobjede, ima jednu misiju, a to je da svaki pas pronađe svoga udomitelja. I osječki je gradonačelnik pozvao na udomljavanje pasa poručivši da bi se tako pokazalo veliko srce Osijeka. Od 2011. godine osječki Azil za pse udomio je 3424 psa po čemu je zasigurno vodeći u Hrvatskoj.

Skip to content