Gradonačelnik Radić najavio manifestaciju Uskrs u Osijeku

Objavljeno: 11.04.2022

“Nakon najljepšeg Adventa Osijek je spreman i za najljepši Uskrs”- najavio je osječki gradonacelnik Ivan Radić u posebno ukrašenom uskrsnom tramvaju koji će do 24.travnja voziti osječkim ulicama i u kojem će uskrsni zec darivati putnike. Pod pokroviteljstvom Grada Osijeka u manifestaciji „Uskrs u Osijeku“ sudjeluju zajedničkim snagama Turistička zajednica Grada Osijeka, te gradske tvrtke UNIKOM i GPP.

“Uvertira je već bila protekli vikend- kada je na Osječkom Ferivi polumaratonu u gradu Osijeku boravilo 1200 trkača iz 10 zemalja svijeta, održan je i Premier Tennis Show, te tradicionalna manifestacija Šarana jaja bojama grada.”- istaknuo je gradonačelnik Radić.

Nakon dvije pandemijske godine vraća se u Osijek i Najveće osječko uskrsno gnijezdo. Prvi puta ove godine bit će postavljeno na lijevoj obali Drave, pored ZOO hotela. Ugostiteljskom ponudom i sadržajima bit će prilagođeno djeci. Uz velika jaja i glazbu, bit će postavljen i foto kutak.

Budući da u tjednu Uskrsa u Osijeku boravi preko 100 mladih iz dva ERASMUS programa, želja nam je spojiti ih s osječekom djecom i mladima kroz kreativna događanja.
Na Veliku subotu zato na našem Trgu slobode organiziramo veliku kreativnu radionicu ukrašavanja jaja, uz DJ-eve, plesače i neizostavne Moto zeke. Mladi će ukrasiti zajedničku instalaciju- najveće osječko jaje od metar i pol- koje će biti postavljeno kao foto point i ostati na toj lokaciji sva tri dana uskrsnog vikenda.

Na Uskrsni ponedjeljak ponovno se selimo na lijevu obalu Drave, u Zoološki vrt. Uskrsni je ponedjeljak , uz 1. svibnja najposjećeniji dan u osječkom Zoološkom vrtu. Uskrsni zec , već po tradiciji, u obilasku vrta djeci dijeli čokoladna jaja i bombone, dok timaritelji dijele pisanice životinjama koje i inače konzumiraju jaja. Uz to, vožnja kompom od Solarskog trga do Tvrđavice i ovoga puta je besplatna za sve.

“To je doista pregršt događanja počevši od danas pa do uskršnjeg ponedjeljaka. Vjerujem da će kako domaći tako i gosti uživati u ovom tjednu, a vjerujem da će to pokazati i turističke brojke odnosno će se nastaviti trend povećanja broja turista i noćenja u Osijeku.”- zaključio je osječki gradonacelnik Ivan Radić.
Ured Gradonačelnika

Skip to content