Gradonačelnik Radić nagradio osječkog boksača Luku Pratljačića, prvaka Hrvatske u superteškoj kategoriji

Objavljeno: 02.02.2024

Sjajni osječki boksač, 26-godišnji Luka Pratljačić prvak je Hrvatske u superteškoj kategoriji. Na državnom prvenstvu, održanom u Sesvetama, najuspješniji član BK Osijek odmjerio je snage sa Splićaninom Markom Milunom te odnio pobjedu približivši se tako plasmanu na ovogodišnje Olimpijske igre u Parizu.

Tim povodom u petak je Luku i njegovoga trenera Mateja Matkovića u prostorima Grada Osijeka primio osječki gradonačelnik Ivan Radić te uručio Luki plaketu i nagradu u iznosu od 3000 eura.

Uz čestitke na osvojenoj zlatnoj medalji, gradonačelnik Radić poručio je kako je Lukin uspjeh velik uspjeh i za Osijek te izrazio nadu da će moći svoj grad predstavljati i u Parizu na predstojećim Olimpijskim igrama.

– Luka je vrhunski sportaš II. kategorije i sportski stipendist Grada Osijeka. Ove godine Grad Osijek podiže iznos sredstava za Boksački klub Osijek na 33 000 eura. Napravili smo i kategorizaciju trenera gdje je u I. kategoriju najvišeg ranga trenera ušao i Lukin trener Matej Matković, na čemu mu čestitam. Siguran sam da ćemo ovakve rezultate nastaviti imati i u budućnosti – rekao je gradonačelnik i dodao kako Grad za sport izdvaja rekordnih šest milijuna eura.

– To je čak 580 000 eura više nego 2021. godine kada sam postao gradonačelnik ili 300 000 eura više nego prethodne godine. Nastavit ćemo i dalje ulagati u naše sportaše – istaknuo je i napomenuo kako je Osijek jedini veliki grad koji plaća prijevoz sportašima mlađe dobne kategorije.

– Također, jedini smo veliki grad koji stipendira darovite mlade sportaše V. i VI. kategorije, stipendiramo 15 vrhunskih sportaša i 127 talentiranih sportaša. Ulažemo i u našu infrastrukturu i objekte oko tri milijuna eura, tako da se sport u gradu uistinu razvija. Čestitam još jednom Luki i Mateju uz želju da našeg Osječanina gledamo u Parizu – kazao je gradonačelnik Radić.

Predsjednik Zajednice osječkog sporta Alen Nađsombat rekao je kako osječki sportaši svakodnevno na natjecanjima pokazuju da je Osijek grad sporta.

–  Mislim da su to pokazali i Grad Osijek i Zajednica osječkog sporta, koja je za gotovo 250 000 eura podigla proračun u odnosu na 2023. Posebno veseli da smo i dalje potpora našim vrhunskim sportašima, da smo iznos za trenere, koje sada dijelimo u tri kategorije, podigli za gotovo 80 000 eura u odnosu na prošlu godinu, te da sredstva koja kroz programe izravno dajemo klubovima iznose gotovo milijun eura – kazao je Nađsombat ocijenivši kako je riječ o nastavku dobre sportske politike.

Na pruženoj podršci zahvalili su trener Matej Matković i hrvatski prvak Luka Pratljačić.

– Imamo kompletnu logistiku i pomoć cijele zajednice. Hvala vam na tome i što ste prepoznali naš rad. Mi ćemo se truditi da vas i dalje veselimo i da nas pratite na Olimpijskim igrama – poručio je trener Matković.

– Mislim da se ovdje stvara jedna jako lijepa priča i da je ovo tek početak nečega što nas čeka. Mi ćemo i dalje u miru i tišini raditi, a rezultati će govoriti u naše ime. Hvala Gradu i Županiji i svima koji stoje iza nas, posebno Anti Poliću, čovjeku koji je nam jako puno pomogao sa svojim prijateljima i poduzetnicima iz Osijeka – zaključio je Luka.

Inače, Lukini dosadašnji najveći uspjesi na turnirima zabilježeni su u studenom 2022. kada je na Silver Belt turniru u Mariboru osvojio srebrnu medalju, te u veljači 2023. kada je na Golden Belt turniru u Marakeshu (Maroko) također osvojio srebrnu medalju. Nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu 2023. (Uzbekistan) imao je dužu stanku zbog ozljede šake, da bi se trijumfalno vratio u ring pobjedama na međunarodnom turniru Zagreb Grand Prix 2023. i Prvenstvu Hrvatske proteklog vikenda, čime je preuzeo primat najuspješnijeg hrvatskog boksača u najjačoj kategoriji. Sljedeći cilj su mu kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu ovog ljeta.

Skip to content