Gradonačelnik Radić na uvodnom panelu Tjedna karijera Sveučilišta u Osijeku

Objavljeno: 09.05.2022

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić sudjelovao je u ponedjeljak na panelu pod nazivom “Pokretač uspjeha – kako ostvariti svoje karijerne snove”, kojim je otvoren Tjedan karijera Sveučilišta u Osijeku. Riječ je događaju koji se od 9. do 13. svibnja održava s ciljem razvoja karijere studenata, ali i njihova povezivanja s poslovnim sektorom.

Uoči panela gradonačelnik Radić poručio je kako gradska uprava Grada Osijeka čini sve što može da zadrži mlade u Osijeku, ističući kako se u Osijeku trenutačno provode projekti vrijedni više od milijardu kuna. Dodao je kako statistički podatci nikad nisu bili bolji:

– Imamo više useljenih nego iseljenih. Nedavno je studentima otvoren i novi studentski dom. U Osijeku imamo gotovo sve fakultete i Osijek je definitivno grad po mjeri. U njemu imate sve što trebate, a opet nije prevelik da bi se ljudi osjećali otuđeno. Ne postoji bolji grad za živjeti – rekao je gradonačelnik Radić.

U ulozi panelista uz osječkog gradonačelnika sudjelovali su i Ante Vrban, svjetski poznat i nagrađivani arhitekt, te Ana Radišić, TV i podcast voditeljica i poduzetnica.

Tjedan karijera obuhvatit će više od 120 aktivnosti, radionica, okruglih stolova i tribina namijenjenih studentima, u suorganizaciji Sveučilišta.

Skip to content