Gradonačelnik Radić na proslavi 80. rođendana Radio Osijeka

Objavljeno: 02.06.2023

U osječkom Arheološkom muzeju održana je svečanost u povodu 80 godina kontinuiranog rada i emitiranja Radio Osijeka. Okupljenima su se prigodnim riječima obratili osječki gradonačelnik Ivan Radić, osječko-baranjski župan Ivan Anušić, glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb, glavna urednica programa Hrvatskog radija Eliana Čandrlić Glibota te glavni urednik HRT Radio Osijeka Davor Lončarić.

„Osam desetljeća kontinuiranoga rada i emitiranja Radio Osijeka doista je obljetnica vrijedna poštovanja. Radio Osijek od svog je osnutka dijelio sudbinu svoga grada, čije ime nosi, ali i sudbinu istočne Hrvatske. Osobito se ističe rad njegovih djelatnika za vrijeme Domovinskoga rata kada je u svijet trebalo poslati istinu o ratnim strahotama. Kada je trebalo informirati, ali i pružiti nadu i ohrabrenje. Razvijao se Osijek, a s njim i Radio Osijek, od “ Nepokorenoga grada“, preko „Grada iz kojega ljudi iseljavaju“ do „Grada gospodarskoga i demografskoga oporavka i napretka“. Izazovno je za sve nas živjeti u vremenu kada doslovno iz minute u minutu vijest sustiže jedna drugu. Vjerujem da ćemo uspješno odgovoriti tim izazovima i da će Radio Osijek još puno desetljeća informirati, educirati i zabavljati slušatelje diljem Osijeka i Slavonije i Baranje.“- istaknuo je gradonačelnik Radić u svom pozdravnom govoru te je djelatnicima Radio Osijeka, uz čestitku, poželio puno uspjeha u profesionalnom radu.

Radio Osijek osnovan je 1943. godine, a od 1971. u sustavu je RTV Zagreb (danas Hrvatske radiotelevizije). Od početka djelovanja do danas okosnica je javnog informiranja, ali i promotor kulturnih vrijednosti Osijeka i Slavonije i Baranje.

Na svečanosti je prikazan dokumentarni film o 80 godina Radio Osijeka autorice Melite Home.

Skip to content