Gradonačelnik Radić na otvorenju Croatia Poliklinike: Osijek je medicinsko središte istočne Hrvatske

Objavljeno: 28.04.2023

U osječkom Kappa centru u četvrtak je otvorena Croatia Poliklinika, prva poliklinika Croatia osiguranja u Slavoniji te šesta u nizu u Hrvatskoj. Opremljena je najsuvremenijim uređajima i tehnologijom, a građanima je, među ostalim, na raspolaganju magnetska rezonanca na suvremenom 3T uređaju te endoskop s umjetnom inteligencijom.

Otvorenju su nazočili i gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić te predsjednik Uprave Croatia osiguranja Davor Tomašković.

Gradonačelnik je poručio kako je Osijek s dva medicinska fakulteta i Kliničkim bolničkim centrom medicinsko središte istočne Hrvatske.

– Prema našem KBC-u gravitira gotovo milijun građana, a ove smo godine za donacije KBC-u u proračunu osigurali 65.000 eura. Croatia Poliklinika svakako će upotpuniti i podići kvalitetu zdravstvene usluge u gradu, što pozdravljamo i podržavamo. Podržavamo sve poduzetnike i otvaranje novih radnih mjesta, a to se upravo danas i događa u Osijeku – rekao je osječki gradonačelnik Radić.

Župan Anušić također je pozdravio otvaranje nove poliklinike ističući kako će ojačati zdravstvenu zaštitu i uslugu.

– Svi smo svjesni da je zdravstvo preopterećeno i netko tko želi stvari brže rješavati okrenut će se jednoj ovakvoj klinici i potražiti pomoć. Ovo predstavlja i viši standard zdravstvene usluge u gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji. Podržavamo ovakve klinike i sve druge koje će se u budućnosti otvarati i biti na usluzi našim sugrađanima.

Skip to content