Gradonačelnik Radić na obilježavanju Dana Mjesnog odbora Višnjevac

Objavljeno: 08.09.2022

Tradicionalnom Fišijadom u Perivoju hrvatskih branitelja započelo je obilježvanje Dana Mjesnog odbora Višnjevac. Ove se godine natjecalo rekordnih 176 ekipa, a među nekoliko tisuća posjetitelja bio je i osječki gradonačelnik Ivan Radić.

„ Osobito mi je zadovoljstvo biti danas ovdje u Višnjevcu na tradicionalnoj fišijadi uoči njihovog crkvenog goda Male Gospe i Dana MO Višnjevac. Čestitam Mjesnom odboru na odličnoj organizaciji, svima želim večeras dobru zabavu i naravno neka pobjedi najbolji kotlić.“- istaknuo je gradonačelnik Radić koji je dan poslije nazočio i Svečanoj sjednici Vijeća mjesnog odbora Višnjevac.

Tom prigodom gradonačelnik je rekao da Grad Osijek brine o ravnomjernom razvoju svih mjesnih odbora i gradskih četvrti. Tako je i za Višnjevac ove godine u proračunu za održavanje i poboljšanje komunalne infrastrukture osigurano 20 % više novca nego godinu ranije.

„Ove godine smo u Višnjevcu realizirali projekte vrijedne gotovo 4 milijuna kuna. Govorimo o rekonstrukciji Ulice Ivana Filipovića, , rekonstrukciji nogostupa u Ulici Ante Starčevića, rekonstrukciji kanala Petruš. Planiraju se početkom studenog radovi na postavljanju javne rasvjete u ulici Crni put. Doista brinemo o svim dijelovima grada, pa tako i o Višnjevcu.
Bitno je napomenuti da imamo u planu i dogradnju OŠ Višnjevac radi osiguranja jednosmjenske nastave . Grad Osijek teži tome. Imamo do sada 11 od 20 škola koje imaju jednosmjensku nastavu.“- rekao je gradonačelnik Ivan Radić te svim mještanima Višnjevca čestitao njihov dan i blagdan Male Gospe.

„Ja bih najprije svojim sugrađanima čestitao naš dan, naš kirvaj. Svima želim ugodan dan, da pozovu prijatelje kući i da se danas opuste, proslave. Što se tiče projekata, mogu se pohvaliti da su ove godine izdvojena doista velika sredstva u Višnjevac. Rekonstrukcija Ulice Ivana Filipovića je ogledni primjerak dobre investicije Grada Osijeka gdje je u cijelosti riješena problematika jedne ulice.“- izjavio je predsjednik MO Višnjevac Mirko Ivković.

U spomen na sve poginule i nestale branitelje iz Višnjevca u Perivoju hrvatskih branitelja položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

Skip to content