Gradonačelnik Radić na obilježavanju Dana Gradske četvrti Jug 2 predstavio projekt Sportsko-rekreacijskog centra Bajer Jug 2

Objavljeno: 31.05.2023

Osječki gradonačelnik Ivan Radić, u pratnji predsjednika Gradskoga vijeća Tihomira Florijančića i zamjenika Dragana Vulina i Jasenke Crnković, nazočio je Svečanoj sjednici Vijeća Gradske četvrti Jug 2. U svom je pozdravnom govoru istaknuo rekordna ulaganja u komunalnu infrastrukturu na području Juga 2.
„Riječ je o najvećim ulaganjima u povijesti Juga 2. U protekle dvije godine smo uložili više od 400 tisuća eura samo u obnovu ulica na Jugu 2. Upravo smo otvorili obnovljenu Bračku ulicu. Prošli tjedan smo otvorili pet ulica. Prošle godine, podsjećam vas, da smo otvorili i Murtersku i Kornatsku. U dvije godine rekonstruirano je 13 ulica. „- istaknuo je gradonačelnik Radić
Okupljenim građanima Juga 2 gradonačelnik Radić i predsjednik Vijeća Gradske četvrti Jug 2 Igor Pandžić predstavili su i projekt Sportsko-rekreacijskog centra Bajer Jug 2.
„S ponosom možemo reći da smo ponos Juga 2, Bajer na Jugu 2, spasili od izumiranja. Kao što znate, prije no što sam došao na mjesto gradonačelnika, Bajeru na Jugu 2 je prijetilo isušivanje. Uspjeli smo ga revitalizirati. Napunili smo Bajer vodom a upravo danas predstavljamo vizualizaciju, odnosno idejno rješenje Bajera na Jugu 2 koje će biti moderno izletište i kupalište ne samo za stanovnike Juga 2 već i cijelog Osijeka. Bit će to zelena oaza mira, sporta i rekreacije. „- najavio je osječki gradonačelnik.
„Radi se o projektu u koji će biti uklopljene sve želje i potrebe stanovnika Juga 2. Od igrališta za djecu, igrališta za pse, nogometnog, košarkaškog i odbojkaškog igrališta, sjenice s roštiljima, ribički dom, dom za izviđače i kamp za djecu s poteškoćama u razvoju.“- rekao je predsjednik Vijeća ove gradske četvrti Pandžić.
Prije svečane sjednice izaslanstva Grada Osijeka, Gradske četvrti Jug 2, braniteljskih i stradalničkih udruga, kao i udruga civilnoga društva položila su vijence i zapalila svijeće kod spomenika Herojsko srce branitelja Juga 2.
„Prošle godine smo skinuli čelične okove sa spomenika na Jugu 2 i vidimo da svijetli i podsjeća na obranu i zajedništvo branitelja kako Juga 2, tako i cijelog grada Osijeka. S pijetetom se danas prisjećamo njihove žrtve i hrabrosti u obrani Osijeka i Hrvatske.“- izjavio je gradonačelnik Ivan Radić nakon polaganja vijenaca.
U sklopu obilježavanja Dana Gradske četvrti u kružnom toku na ulazu na Jug 2 podignut je i državni stijeg, te je otvorena novoobnovljena Bračka ulica. Naime, u rekonstrukciju kolnika u Bračkoj ulici ove je godine utrošeno oko 50 tisuća eura. Prošle i ove godine rekonstruirano je 13 ulica na Jugu 2.

Skip to content