Gradonačelnik Radić na 25. Pannonian Challengeu

Objavljeno: 26.05.2024

Glavni dan 25. Pannonian Challengea, festivala ekstremnog sporta i urbane kulture održan je jučer u osječkom skejt parku na lijevoj obali Drave. Pannonian je ove godine okupio rekordan broj sudionika, koji su se natjecali u kategorijama BMX, Inlajn i Skejt. Uz atraktivan sportski program odvijali su se i glazbeni nastupi poznatih DJ-eva.

Program 25. svibnja počeo je BMX finalnim natjecanjima, a nastavio se inline treningom, warm upom te finalnim i best trick disciplinama. Nakon toga održane su ceremonije proglašenja pobjednika i dodjele nagrada najboljima natjecateljima, na kojima je sudjelovao i gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

Gradonačelnik je tom prigodom poručio kako je Pannonian Challenge jedna od rijetkih manifestacija koja se može pohvaliti 25. izdanjem, a istaknuo je i kako ga je Ministarstvo turizma i sporta uvrstilo  među top 10 manifestacija.

– Posebno nas veseli da za 25. izdanje imamo rekordan broj natjecatelja. Čestitam svima, osobito pobjednicima. Ovo je izuzetno bitna manifestacija za Grad Osijek, koju Grad i podupire, a tako će nastaviti i u budućnosti. Siguran sam da ćemo i u budućnosti nastaviti jednako kvalitetno surađivati i okupljati velik broj gostiju. Grad Osijek bilježi rekordne turističke brojke već treću godinu zaredom. Iz mjeseca u mjesec probijamo turističke brojke, a Pannoninan Challenge je definitivno jedna od manifestacija koja doprinosi boljim turističkim brojkama u gradu – kazao je osječki gradonačelnik Ivan Radić.

Zamjenik osječko-baranjskog župana Josip Miletić dodao je kako je organizacija, kao i sportaši, bila na vrhunskoj razini.

– U godini Europske regije sporta upravo ovakve velike manifestacije želimo na istoku Hrvatske i u Osječko-baranjskoj županiji. Čestitke svima koji su sudjelovali u organizaciju, a posebno onima koji su bili najbolji, koji su primili nagrade – rekao je Miletić.

U BMX Pro disciplini pobjedu je odnio Istvan Caillet, drugi je bio Zoltán Újváry dok je treće mjesto odnio Maxime Chalifour.

Skip to content