Gradonačelnik Radić izrazio dobrodošlicu hrvatskoj muškoj rukometnoj reprezentaciji koja se u Osijeku priprema za Europsko rukometno prvenstvo

Objavljeno: 05.01.2022

Hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija u ovom trenutku u Osijeku odrađuje završne pripreme za Europsko rukometno prvenstvo koje se odigrava u Mađarskoj i Slovačkoj od 13. do 31 siječnja 2022. godine.

U planu osječkih priprema je odigravanje utakmica „Croatia Cup-a“ u Nastavno-sportskoj dvorani Gradski vrt od 06. do 08. siječnja 2020. godine s reprezentacijama Rusije i Bosne i Hercegovine. U pripremi ovog turnira sudjeluju svi klubovi s područja grada Osijeka.

Tom prigodom osječki je gradonačelnik Ivan Radić zajedno sa zamjenikom osječko-baranjskog župana Matom Lukićem primio koordinatora svih muških selekcija i proslavljenog rukometnog trenera Linu Červara, direktora svih nacionalnih reprezentacija Ivicu Udovičića, izbornika reprezentacije Hrvoja Horvata i pomoćnog trenera reprezentacije i jednog od najvećih rukometaša svih vremena Ivana Balića.

„Reprezentacija je već sedmi puta u Osijeku. Oni ovdje više nisu gosti već domaćini, a na nama u gradskoj upravi je da im osiguramo najbolje uvjete kako bi se što bolje pripremili za nadolazeće Europsko prvenstvo. Siguran sam da ondje mogu otići daleko, a nama Osječanima je najmanji problem potegnuti do Budimpešte na finale.“- izjavio je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, te pozvao Osječane da idućih dana napune Gradski vrt i još jednom pokažu koliko su privrženi reprezentaciji.

„Drago mi je da je reprezentacija opet u Osijeku, što su izabrali Osijek kao svoju bazu, a mi ćemo poduzeti sve da se ovdje osjećaju dobro i poželjeti im što bolji rezultat na prvenstvu.“- rekao je zamjenik osječko-baranjskog župana Mato Lukić.

Koordinator svih muških reprezentacija Lino Červar zahvalio je gradonačelniku Radiću na prijemu. „Našu reprezentaciju uvijek inspirira doći u Slavoniju zbog toga što prije svega dolazimo u svoju kuću, tako doživljavamo Slavoniju. Inspiriraju nas ovdje ljudi sa svojim pogledima na sport i život. Vidim da imate mlade ljude koji imaju viziju i ideju kako doći do cilja, koji imaju kreativnost i ono što se posebno osjeća kod njih da vole svoj kraj, svoj Osijek, slavonsku metropolu. Koristim priliku da čestitam gradonačelniku Radiću i njegovim suradnicima koji su primili hrvatsku rukometnu reprezentaciju na jedan poseban način.“- istaknuo je Lino Červar.

„Imao sam tu čast da sam bio svih sedam puta ovdje, u Osijeku, i svaki put smo se odlično osjećali i vjerujem da će uskoro biti i osmi put, nema razloga da ne budemo.“- dodao je direktor reprezentacije Ivica Udovičić.

„Osjećamo se ovdje fantastično. Osijek je opet pokazao da je grad sporta. Razumije što vrhunskom sportu treba. Osijek ima odlična promišljanja za budućnost sporta. Nadam se da će se osječka pozitivna energija proširiti na cijelu Hrvatsku. Na Europskom prvenstvu nadam se da ćemo biti pravi i da ćemo, kako ste sami rekli, dizati adrenalin više nego živce i da ćemo zajedno slaviti buduće pobjede.“- zaključio je izbornik Hrvoje Horvat.

Pomoćni trener reprezentacije i najbolji hrvatski rukometaš svih vremena Ivano Balić osječkom je gradonačelniku Radiću uručio dar reprezentacije- dres s imenom Domagoja Duvnjaka.

Skip to content