Gradonačelnik primio Davora Špišića

Objavljeno: 27.03.2017

Dramatičar, scenarist i prozaik Davor Špišić dobitnik je prestižne Nagrade za dramsko djelo Marin Držić za 2016. za dramski tekst ‘Zidarija’.

“Zidarija” će oživjeti i na kazališnim daskama, kako je već uobičajeno s djelima nagrađenim ovom nagradom, a koje će kazalište imati tu čast, još se ne zna jer su razgovori u tijeku. Ovo je zapravo jedna u nizu zaista brojnih nagrada ovog vrsnog osječkog autora pa čak i u nizu “Držića”, točnije četvrti po redu (uz već dobivenog za 1. 2. i 3. nagradu tijekom godina) .

Od 52 pročitana djela pristigla na ovogodišnji natječaj (napominjemo kako je natječaj anoniman, a imena autora se otvaraju tek nakon donesene odluke) stručno povjerenstvo, koje su činili glumica Ksenija Marinković kao predsjednica te dramaturg Dubravko Mihanović i kazališni i filmski redatelj Mario Kovač donijelo je odluku kako Držić odlazi u ruke upravo Špišiću. Riječ je o iznimno važnoj nagradi, koja se u svrhu poticanja hrvatskog dramskog i kazališnog stvaralaštva pod tim imenom dodjeljuje od 1991.
Uz upućene čestitke, gradonačelnik je istaknuo koliko su gradu dragocjeni ovako kreativni ljudi, a tu zahvalnost želio je iskazati i skromnom financijskom nagradom od 10.000 kuna.

Skip to content