Gradonačelnik posjetio Azil za napuštene pse u Nemetinu

Objavljeno: 19.01.2017

U ovo hladno zimsko vrijeme stanovnicima osječkog Azila za napuštene pse u Nemetinu potrebna je dodatna briga kako bi im život bio, koliko god je to moguće, ugodniji s obzirom da su ih napustili oni u koje su imali bezgranično povjerenje.

Gradonačelnik Ivan Vrkić danas je sa svojim suradnicima posjetio sklonište, otišavši s dojmovima kako volonteri zajedno s članovima Udruge Pobjede nesebično i uz puno ljubavi svoje vrijeme poklanjaju onima koji se ne mogu sami o sebi brinuti. Gradonačelnik nije u posjet došao praznih ruku – donio je ono što im je trenutno najpotrebnije – medicinsku hranu neophodnu psima s posebnim zdravstvenim problemima te građevinski materijal za izgradnju dodatnih nadstrešnica. Uz sve ovo, donio je i ono najvažnije, vijest kako će uskoro držanje pasa na lancu u Osijeku biti zabranjeno!! Usvoji li Gradsko vijeće na sljedećoj sjednici ovakvu odluku, a ne sumnjamo da hoće, naš grad bit će drugi u Hrvatskoj, nakon Zagreba, koji će odabrati prijateljski i humani pristup prema onima koji se s pravom nazivaju najboljim čovjekovim prijateljima.

Trenutno je u Azilu zbrinuto 180 pasa, no svakodnevno dobiva nove stanare. Sukladno ugovoru koji je potpisan s Gradom, Udruga Pobjede prikuplja napuštene pse, osigurava im smještaj, hranu, liječenje, šetnju i istrčavanje, ali i puno više od toga. S više desetaka tisuća volonterskih sati odrađenih samo unutar azilskih ograda, uz pomoć svojih sugrađanki i sugrađana, pretvorila je Azil u ponos našega grada. Organizacijom raznovrsnih javnih događanja, info štandovima, izravnom komunikacijom s ljudima, vlastitim primjerom i medijskom pozornošću žele pozitivno utjecati na promjene koje su nužne – aktivni su u zagovaranju pozitivnih promjena u politikama zaštite životinja i zbrinjavanja napuštenih i nezbrinutih životinja, nastoje potaknuti javne rasprave i biti njihovim aktivnim sudionicima.

Osim zaštite životinja, važno je djelovati i na polju prava životinja i njihovog promicanja. Kroz svoje aktivnosti i javne kampanje promiču održiv i suosjećajan način življenja, vjerujući kako borba za ravnopravnost, nenasilje i mir mora podrazumijevati širenje kruga suosjećanja na životinje.

Skip to content