Gradonačelnik poduzetnicima dodijelio 1,2 milijuna kuna, rebalansom planira izdvojiti i više

Objavljeno: 18.09.2018

Kako bi ojačao konkurentnost nastupa osječkih poduzetnika na tržištu, Grad Osijek već peti put ove godine dodjeljuje bespovratne potpore poduzetnicima. 1. ožujka 2018. godine Grad je raspisao Javni poziv za dodjelu potpora iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva u 2018. Podsjećamo, korisnici potpore po Javnom pozivu mogu biti mikro, mali i srednji poduzetnici, isključivo trgovačka društva, obrti i zadruge, a jedan se poduzetnik može prijaviti za više mjera te ostvariti pravo na maksimalan iznos potpore ne veći od 70.000,00 kuna.

Danas je u poslovnom prostoru tvrtke Inchoo d.o.o. gradonačelnik Ivan Vrkić dodijelio potpore poduzetnicima (15) u ukupnom iznosu od 208.315,40 kune. (Kuća peciva, pekarski obrt, XENIOS d.o.o., Katijer, obrt za ugostiteljstvo, BEOS d.o.o., Hidrant zaštita d.o.o., INCHOO d.o.o., Mirakul d.o.o., Spin d.o.o. Osijek, Abakus d.o.o., Mikica OS d.o.o., Urar Živković d.o.o., Aeris IT d.o.o., Pivovara Legionar d.o.o., CMB j.d.o.o., Anima Travel Agency, obrt za usluge u turizmu).

Prigodom dodjele osvrnuo se na pripreme Grada za sljedeću godinu te najavio izdvajanje dodatnih sredstava za osječke poduzetnike:
Rebalansom ćemo svakako osigurati dodatna sredstva; u ovoj godini iznos ćemo povećati na 2 milijuna kuna. To nije veliki novac, ali se pokazao dovoljno poticajnim za unaprjeđenje odnosa koji utječu na razvoj gospodarstva i poduzetništva u Osijeku, posebice kada govorimo o poduzetnicima početnicima. Pripremo se već za sljedeću godinu u kojoj planiramo izdvojiti još više sredstava, ali i nove modele, s naglaskom na one koji su se do sada pokazali najpotrebnijima i najuspješnijima.

Gradonačelnik ni ovoga puta nije propustio priliku da čuje prijedloge i savjete korisnika potpora kako bi pojednostavio i ubrzao cjelokupnu proceduru:
U ovoj priči želimo biti korisni, jednostavni i poticajni te zajedno s vama redovito se dogovarati. Rado vas osluškujemo, a to nam pomaže u procjeni i otkrivanju vaših potreba. Cilj nam je povećavati vašu poduzetnost, samim time i zapošljivost – što bi u konačnici dovelo do stvaranja drugačije gospodarstvene klime u našem gradu.

Inače, u okviru Javnog poziva realiziraju se sljedeće mjere:
Potpore za pokretanja gospodarskih aktivnosti poduzetnika početnika (70% troškova, a najviše 20.000,00 kn)
Potpore za nabavu i ugradnju strojeva i opreme (50% troškova, a najviše 40.000,00 kn)
Potpore za certificiranje proizvoda i procesa (50% troškova, a najviše 10.000,00 kn)
Potpore tradicijskim i umjetničkim obrtima (80% troškova, a najviše 10.000,00 kn)
Potpore za izradu projektnih prijedloga za sufinanciranje iz fondova Europske unije (50% troškova, a najviše 10.000,00)
Potpore za izlaganje na sajmovima (50% troškova, a najviše 8.000,00 kn)
Potpore za stručno obrazovanje i osposobljavanje zaposlenika (50% troškova, a najviše 20.000,00 kn)

Ukupno raspoloživa sredstva za dodjelu potpora po ovom Javnom pozivu iznose 1.650.000,00 kuna. Ukupan iznos dodijeljenih potpora po ovom Javnom pozivu iznosi 1.239.311,49 kuna. Nakon ove dodjele potpora preostali iznos sredstava po Javnom pozivu iznosi 410.688,51 kuna.

Skip to content