Gradonačelnik Ivan Radić na 4. obljetnici rada Kineziološkog fakulteta Osijek

Objavljeno: 27.05.2024

Osječki gradonačelnik Ivan Radić u ponedjeljak je nazočio svečanoj sjednici u povodu 4. Dana Kineziološkog fakulteta Osijek. Tom prigodom istaknuo je kako je taj fakultet bitan čimbenik osječkoga Sveučilišta, ali i Osijeka koji je grad sporta.

– Čestitam Kineziološkom fakultetu četvrtu obljetnicu rada. Drago mi je da ju slavimo u prostorima stadiona Gradski vrt. To su prostorije Grada Osijeka koje je Grad fakultetu dao na korištenje, čime smo im dali vjetar u leđa u nastavku rada. Prepoznajemo potencijal Kineziološkog fakulteta kroz suradnju s Gradom i Zajednicom osječkog sporta – poručio je gradonačelnik Radić.

Dodao je kako Grad Osijek ulaže značajna financijska sredstva u sport i u mlade te da su osim razvoja infrastrukture bitni i znanje, kompetencije i vještine, posebice trenera.

– Zajednica osječkog sporta i Kineziološki fakultet u Osijeku surađuju u edukaciji postojećih trenera i školovanju novih trenera, također i u stručnoj praksi studenata u sportskim klubovima. Odlična je suradnja Grada Osijeka i Kineziološkog fakulteta, koja će se nastaviti i u budućnosti kako bismo i dalje gradili jednako uspješan sportski grad – zaključio je gradonačelnik Radić.

Gradonačelniku je ovom prigodom uručeno priznanje za doprinos djelovanju i ugledu Kineziološkog fakulteta Osijek.

Skip to content