Gradonačelnik čestitao Ljubomiru Stanojeviću

Objavljeno: 16.01.2019

Osječki kazališni publicist Ljubomir Stanojević sedmi je po redu dobitnik ovog priznanja od njegova utemeljena te ujedno i prvi Osječanin. Šezdeset godina pratio je svoje, osječko, kazalište pišući o njemu profesionalno i s velikom ljubavlju. Od 1960. do danas objavio je više stotina članaka, prikaza, kritika, feljtona, portreta na kulturnim stranicama gotovo svih hrvatskih dnevnih novina, tjednika, strukovnih časopisa.
Pokretač je i glavni i odgovorni urednik časopisa „Kazališta“ koji je izlazio od 1965.- 1981., (tiskana su 154 broja s nakladom od dvije tisuće primjeraka), a ovo glasilo o HNK u Osijeku vrlo je brzo preraslo u jedan od najvažnijih (u jednom trenutku i jedini) hrvatski kazališni časopis.
Ovog velikog zaljubljenika u kazalište, posebice osječko, primio je danas u Gradskoj upravi gradonačelnik Ivan Vrkić sa suradnicima, kako bi mu i osobno čestitao na ovako vrijednoj nagradi. Uz zahvalu za sve što je učinio tijekom svog radnog vijeka, postavši svojevrsna kazališna riznica, ali što čini još i danas nakon umirovljenja, gradonačelnik mu je uručio i prigodnu novčanu nagradu.
Podsjetimo, Ljubomir Stanojević dobitnik je i javnog priznanja Pečat Grada Osijeka 2015. za osobit doprinos kulturnom životu grada Osijeka i očuvanju kazališne baštine

Skip to content